شنبه ۲۹ مهر ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۶

در پنل چهارم همایش بین المللی کتابخانه های عمومی و کسب و کارهای کوچک عنوان شد؛

کتابخانه های عمومی ضامن دموکراتیک شدن جوامع

پنل چهارم همایش بین المللی کتابخانه های عمومی و کسب و کارهای کوچک ۲۶ مهرماه با ارائه ۴ مقاله برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، پنل چهارم همایش بین المللی کتابخانه های عمومی و کسب و کارهای کوچک با حضور دکتر محسن نوکاریزی، دکتر حسین قاسمی و دکتر عصمت مومنی به عنوان اعضای پنل برگزار شد.

کتابخانه های عمومی ضامن دموکراتیک شدن جوامع

سیدعلی فارغ، استادیار طراحی صنعتی و معاون آموزش و نوآوری دانشگاه هنر اسلامی تبریز به سخنرانی در خصوص «راهبردهای انگیزشی مؤثر بر توفیق کسب‌وکارهای کوچک» پرداخت. وی در این سخنرانی با اشاره به تصاویر ذهنی رایج از مقوله های «کتابخانه» و «شغل»، تصریح کرد: برخی فرصت های کتابخانه در کمک به کسب و کار خرد، وقتی رخ می نماید که تصویر ذهنی ما نسبت به پدیده عینی «کتابخانه عمومی» تغییر کند. در مقابل برخی از موقعیت های خوداشتغالی وقتی فرصت بروز می یابد که نقاشی ذهنی ما از مفهوم انتزاعی «شغل» تغییر شکل یابد.

کتابخانه های عمومی ضامن دموکراتیک شدن جوامع

محمد ابویی، دانشیار مدیریت دانشگاه تهران در خصوص «پایدارسازی مدل کسب‌وکارهای کوچک در شبکه همکاری‌های کتابخانه عمومی» سخنرانی کرد. وی در این پنل با تشریح مدل های مختلف در خصوص ایجاد برند و پایداری سازی آنها درباره نحوه ارائه خدمت از سوی کسب و کارها به مشتری به ارائه توضیحاتی پرداخت. خدمات پس از فروش خوب، ارتباط مناسب و تعامل دو سویه با مشتری، نظم در ساعات کاری کسب و کار، در دسترس بودن، تصویر ذهنی مناسب از کسب و کار در ذهن مشتری، استفاده از امکانات مجازی در ارتباط با مشتری، ایجاد کانال های متنوع و مناسب برای ارتباط با مشتری، فراهم کردن شرایط همکاری به خصوص از طریق ارتباط تلفنی برای مشتریانی که سواد رسانه ای کمی دارند، دریافت بازخورد از مشتری، اشراف بر نحوه هزینه کرد و درآمدهای بلند مدت در کسب و کار از دیگر نکات مطرح شده در این سخنرانی بود.

وی در ادامه به ذکر مزایای مختلف و متنوع کتابخانه های عمومی در حمایت از کسب و کارهای کوچک پرداخت.

کتابخانه های عمومی ضامن دموکراتیک شدن جوامع

علی فؤاد کارتال، رئیس انجمن کتابخانه‌های ترکیه به سخنرانی با موضوع «کتابخانه‌های عمومی ترکیه: مدیریت، خدمات نوآورانه و مرتبط با کسب‌وکار» پرداخت. وی در سخنرانی خود با تشریح اهمیت کتابخانه های عمومی، هدف کتابخانه های عمومی را بالا بردن سطح سواد، تحصیلات و فرهنگی افراد ساکن در یک جامعه دانست و وجود آن را برای جوامع در حال توسعه ضروری دانست.

وی با اشاره به اینکه کتابخانه‌های عمومی دسترسی عادلانه به اطلاعات را تضمین می‌کنند، کتابخانه های عمومی را ضامن دموکراتیک شدن جوامع دانست که ضمن حمایت از آموزش نقش‌های مهمی در توسعه جامعه ایفا می‌کنند.

کارتال در ادامه سخنرانی خود به تشریح ساختار مدیریت کتابخانه های عمومی در ترکیه پرداخت و به توضیحاتی در خصوص خدمات ارائه شده به مشاغل کوچک و کارآفرینان در کتابخانه های عمومی در ترکیه پرداخت. 

کتابخانه های عمومی ضامن دموکراتیک شدن جوامع

منیره شاکری‌فر، کتابدار کتابخانه عمومی بشارت استان گلستان به ارائه مقاله ای با عنوان «نقاط پیوند و موانع تعامل میان کتابخانه‌های عمومی و شرکت‌های استارت‌آپ و دانش‌بنیان» پرداخت. بر اساس یافته های این پژوهش، به کار گیری کتابدار کارآفرین برای ارائه خدمات آموزشی و پژوهشی، تأسیس فضای کاری اشتراکی، دسترسی به منابع چاپی و الکترونیکی مورد نیاز؛ تهیه لابراتوار ساخت ویدئو و ساخت نمونه اولیه محصول، تمرکز روی امکانات موجود و ایجاد ارزش افزوده، راه اندازی و تقویت میز مرجع مجازی، خدمات مشاوره و راهنمایی، بازطراحی امکانات و بازتدوین مقررات از ظرفیت ها و امکانات کتابخانه های عمومی برای تعامل با شرکت های استارت آپ و دانش بنیان است. همچنین مواردی چون ناآگاهی از ظرفیت ها و خدمت کتابخانه های عمومی، وجود مقررات اداری دست و پاگیر از موانع و چالش های پیش روی کتابخانه های عمومی برای تعامل با این شرکت ها محسوب می شود.

گفتنی است، پایان این پنل به پرسش و پاسخ اختصاص یافت.

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
4 + 11 =