به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه، کتابخانه عمومی کندوله در شهرستان صحنه، استان کرمانشاه با اجرای طرح کسب و کارهای کوچک و مشارکت در تمام برنامه های منطقه، کتابخانه ای فعال در تعالی اهداف نهاد کتابخانه ها است. این کتابخانه در اولین جشنواره انگور و سیب سرتخت در روستای کندوله شهرستان صحنه، با برپایی غرفه فرهنگی ایستگاه نقاشی برای کودکان، در کنار ۱۳ غرفه اقتصادی و رونق کسب و کار این روستا فعالیت داشته و با استقبال چشمگیری رو به رو شد.
الهام امیری، مسئول و کتابدار کتابخانه عمومی روستای کندوله، شهرستان صحنه، در خصوص همکاری این کتابخانه روستایی با کمیته اجرایی جشنواره انگور کندوله بیان داشت: کتابخانه عمومی روستای کندوله پایگاه فرهنگی و اجتماعی این روستا است و با برپایی نمایشگاه های مختلف کسب و کارهای کوچک، مشارکت فعال در تمام برنامه های منطقه، مشارکت در ۱۰۰ درصد برنامه های ادارات بخش دینور نشانه ای موفق برای این کتابخانه روستایی در اهداف نهاد کتابخانه های عمومی است.
مسئول کتابخانه روستای کندوله در خصوص همکاری های مستمر با کمیته برگزاری جشنواره انگور بیان داشت: برگزاری جلسات کمیته هماهنگی جشنواره در کتابخانه یکی از ابتدایی ترین همکاری های ما در اجرای جشنواره بود. پشتیبانی متن نوشتههای ویژه جشنواره و کارهای تایپ و تکثیر و نگارش متنهای مربوطه به فعالیتهای اجرایی کمیته جشنواره انگور به عنوان بخشی از دبیرخانه که با بخشداری همکاری مستقیم داشت از دیگر کارها در راستای تبدیل کتابخانه به پایگاه فرهنگی، اجتماعی روستا بود.
وی در ادامه در خصوص فعالیت کتابخانه در جشنواره انگور گفت: با ایجاد غرفه فرهنگی نقاشی در کنار غرفه های فروش محصولات روستا و معرفی نویسندگان بومی همراه آثار آنها و برگزاری مسابقات نقاشی و کتابخوانی با موضوع همدردی با کودکان فلسطین، استقبال بی نظیری از این غرفه فرهنگی صورت گرفت.
امیری خاطرنشان کرد: اهدای جایزه به کودکان حاضر در غرفه فرهنگی کتابخانه کندوله در جشنواره انگور و تقدیر از کودکان فعال توسط مسئولین در جشنواره، معرفی نویسندگان بومی کندوله به همراه آثارشان، شعرخوانی سپیده امیری شاعر جوان بومی روستا در قالب محفل ادبی با حضور مسئولین و شاعران بومی، شاهنامه خوانی از «کتاب الماس خان کندوله ای» توسط نوید امیر عضو کتابخانه از دیگر برنامه های اجرا شده بود.
این مسئول کتابخانه در ادامه در خصوص سایر برنامه ها گفت: روستای هدف گردشگری کندوله یکی از روستاهای واقع در استان کرمانشاه با پیشینه تمدن کهن در ۹۰ کیلومتری استان کرمانشاه قرار دارد. بافت سنتی و تاریخی این روستا و قدمت بیش از اسلام آن بسیار مورد توجه گردشگران است؛ چراکه این روستا اولین زیستگاه بشر در خاورمیانه بوده است، مردمان این دیار میراث دار شاعر کرد الماس خان کندوله ای خالق شاهنامه کردی هستند.
وی افزود: ششمین جشنواره بومی محلی و اولین جشنواره ملی انگور وسیب در این روستا با هدف شناخت و ترویج فرهنگ و تاریخ این دیار با برپایی ۱۳ غرفه محصولات روستا، صنایع دستی، غرفههای فرهنگی و آموزشی همراه بود که تنها غرفه فرهنگی اجتماعی متعلق به کتابخانه روستا بود که با استقبال چشمگیر کودکان، مردم و همچنین مسئولین استان و گردشگران روبه رو شد.
امیری گفت: یکی از غرفههای تاثیرگذار و مهم و پربازدید این جشنواره غرفه فرهنگی کتابخانه عمومی شهید باهنر کندوله بود که در زمینه راهاندازی کسب و کارهای کوچک و اشتغال پایدار برای اهالی روستا نقش ویژهای داشته است، تاجایی که با دعوت از کارآفرینان و برگزاری کارگاه های اقتصادی زمینه کسب و کار ۳ تن از دانشجویان را در کنار تحصیل فراهم کرده و با راه اندازی صندوق خرد زنان روستا، برای ۳۶ نفر از بانوانی که سرپرست خانواده، یا بد سرپرست هستند کسب و کارخانگی فراهم کرده است. این کتابخانه باعنوان تنها کتابخانه کارآفرین کشور، توانسته مانع مهاجرت روستاییان به شهر شود و برای کمک به معیشت روستا بیش از ۱۵جشنواره اقتصادی و فروش محصول در سطح منطقه و شهرستان راه اندازی کرده است.
الهام امیری در پایان در خصوص کتابخانه عمومی روستا اظهار داشت: کتابخانه عمومی شهید باهنر روستای کندوله دارای ۹۰ متر زیربنا در ورودی روستا قرار دارد و بیش از ۴۲۰ نفر از جمعیت روستا عضو فعال این کتابخانه کوچک روستایی هستند. روستای کندوله ۶۳۶ نفر جمعیت دارد و به عنوان مرکز دهستان کندوله در منطقه شناخته شده است. ۸۰ درصد جمعیت روستا عضو کتابخانه عمومی هستند؛ با اینکه کتابخانه فاقد بخش کودک مستقل است، تعداد ۹۰ نفر از کودکان روستا عضو فعال کتابخانه هستند و در این کتابخانه تعداد ۵ هزار و ۸۳۲ جلد منابع کتاب برای علاقمندان وجود دارد.
الهام امیری، در پایان در تشریح فعالیت های خود در کتابخانه خاطرنشان کرد: اینجانب از سال ۱۳۸۷ در کتابخانه عمومی شهید باهنر کندوله مشغول فعالیت هستم و دارای مدرک کارشناس ارشد مدیریت کتابخانه های دیجیتال هستم و هم اکنون مدیرعامل صندوق خرد زنان روستایی، مسئول پژوهش بسیج و سپاه ناحیه دینور، فعال فرهنگی واجتماعی ،کتابدار برگزیده کشور درسال۱۳۹۹، کتابدار برگزیده استانی در سال ۱۳۹۸، فعال برگزیده استانی درسال۱۴۰۰، کارآفرین و مدرس کارگاه های کارآفرینی و همچنین کارآفرین نمونه زن روستایی در استان و پژوهشگر و مدرس، حوزه زن و خانواده و رابط فرهنگی اداره کتابخانه های عمومی شهرستان صحنه، هستم. همچنین بنده سردبیر نشریه آفاق در سال ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۵ و مسئول امورمالی نشریه برنا کتابداران، برگزیده استانی در حوزه ایجاد باشگاه های کتابخوانی در سطح شهرستان صحنه، برگزیده استانی حوزه عفاف و حجاب، حضور فعال در انتخابات به عنوان هیئت اجرایی و نماینده فرماندار در سطح شهرستان، مدرس زبان انگلیسی در کلاس های اوقات فراغت کتابخانه بوده ام.
وی در پایان در خصوص برنامه های اجرا شده در کتابخانه عمومی شهید باهنر افزود: بیش از صد کارگاه در زمینه عفاف وحجاب و نقش آن در استحکام خانواده از طرف کتابخانه برای مددجویان کمیته امداد، بهزیستی و بسیجیان منطقه برگزار شده است؛ اشتغالزایی برای ۳ نفر از اعضای کتابخانه به صورت مستقیم و ۳۶ نفر غیر مستقیم و کسب عنوان تنها کتابخانه کارآفرین کشور از طرف سازمان جهاد کشاورزی؛ برگزاری بیش از ۵۰ کارگاه اشتغالزایی و راه اندازی کسب و کار کوچک در سطح منطقه و دهستان ها با همکاری سپاه ناحیه و جهاد کشاورزی؛ برگزاری برنامه های فرهنگی و هنری متنوع در کتابخانه همچنین مبتکر ایجاد پیک کتاب در نهاد کتابخانه ها؛ ایجاد باشگاه کتابخوانی در روستاهای محروم و فاقد کتابخانه؛ همکاری با میراث فرهنگی در برپایی چندین جشنواره بومی- محلی با محوریت فرهنگی واقتصادی در دهستان کندوله؛ برگزاری کارگاه های پژوهش محور و کتابخوانی در سطح منطقه دینور و برگزاری چندین کارگاه داستان نویسی در کتابخانه از افتخارات و فعالیت های موثر کتابخانه عمومی شهید باهنر در روستای کندوله بوده است.
ارسال نظر