پنجشنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۸

در نشست مشاورین امور بانوان دستگاه‌های اجرایی استان مطرح شد؛

بسیاری از فعالیت‌های فرهنگی کتابخانه‌ها ویژه بانوان انجام می‌شود

نشست مشاورین امور بانوان

نشست مشاورین امور بانوان دستگاه‌های اجرایی اصفهان با حضور سجاد کرم، سرپرست کتابخانه‌های عمومی اصفهان و مریم فاتحی زاده، مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری به منظور معرفی برنامه‌ها و فعالیت‌های مجموعه کتابخانه‌های عمومی استان در سالن شهید سلیمانی استانداری برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان اصفهان، نشست مشاورین امور بانوان دستگاه‌های اجرایی اصفهان با حضور سجاد کرم، سرپرست اداره کتابخانه‌های عمومی اصفهان و مریم فاتحی زاده، مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری با هدف معرفی فعالیت کتابخانه‌های عمومی و افزایش تعاملات دستگاه‌های اجرایی استان به منظور ترویج فرهنگ کتابخوانی و ارتقای سطح آگاهی خانواده‌ها به ویژه بانوان و مادران، در سالن اجتماعات شهید سلیمانی استانداری برگزار شد.

بسیاری از فعالیت‌های فرهنگی کتابخانه‌ها ویژه بانوان انجام می‌شود


مریم فاتحی‌زاده، مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری، دلیل برگزاری این نشست را نقش مهم کتابخانه‌های عمومی در ارائه خدمات فرهنگی متنوع به اقشار مختلف جامعه به ویژه بانوان دانست.

بسیاری از فعالیت‌های فرهنگی کتابخانه‌ها ویژه بانوان انجام می‌شود


سرپرست اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان نیز در این نشست، ضمن خیر مقدم به حاضرین مجموع کتابخانه‌های عمومی نهادی، مشارکتی و مستقل در استان اصفهان را ۲۹۵ باب و تعداد منابع موجود در این کتابخانه‌ها را بیش از ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار نسخه عنوان کرد.
وی با اشاره به برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری برای بازطراحی کتابخانه‌ها جهت تنوع بخشی به خدمات گفت: لازم است بازطراحی خدمات از سه محور پیگیری ‌شود؛ محور نخست، عمرانی و ظاهری است که به منظور ایجاد جذابیت بصری انجام می‌شود. از این منظر، گسترش بخش‌های مختلف کتابخانه و راه‌اندازی بخش‌های ویژه برای بهره‌وری بیشتر از مجموعه، مدنظر قرار می‌گیرد. محور دوم، بازطراحی تجهیزات و استفاده از تجهیزات مدرن مطابق با نیاز کاربران کتابخانه‌های عمومی است. در محور سوم که بخش اصلی بازطراحی را به خود اختصاص می‌دهد، محتوا و خدمات بازبینی می‌شود. در این محور، ده‌ها برنامه فرهنگی برای کتابخانه‌ها تعریف شده که بتواند کتابخانه را از مکانی صرف برای امانت و بازگشت کتاب به پایگاه اجتماعی فرهنگی و هسته فرهنگی هر محله تبدیل کند.

وی در ادامه ایجاد بخش‌های تخصصی مختلف از جمله بخش کودک، بخش مشاوره تحصیلی، روانشناسی، خانوادگی و غیره را گام‌هایی در راستای این هدف برشمرد.

سرپرست کتابخانه‌های استان تعداد اعضای زن کتابخانه‌ها را نسبت به جامعه مردان بیشتر دانست و گفت: نشست‌های کتابخوان، جلسات نقد و رونمایی از کتاب، جلسات مشاوره، جمع‌خوانی، جلسات مطالعاتی، بازدید از کتابخانه‌ها و ... از جمله برنامه‌های متعددی است که بانوان در آن حضور پررنگ دارند.
سجاد کرم در ادامه ضمن ارائه گزارش آماری از تعداد فعالیت‌های متنوع انجام شده در کتابخانه‌ها، اظهار داشت: برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی با محوریت کتاب‌های منتخب و مفید، ارائه خدمات به نابینایان و عرضه محتوای گویا، ارائه خدمات به ناشنوایان، طرح عضویت متمرکز، طرح کتابخوان ماه، پانسیون‌های مطالعاتی و ایستگاه‌های مطالعه از جمله خدمات متنوعی است که توسط کتابخانه‌های عمومی سراسر استان به عموم افراد ارائه می‌شود.
سرپرست اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان، از دیگر برنامه‌های فرهنگی کتابخانه‌ها به نشست «گعده امین» اشاره کرد که در آن زوایای مغفول ادیب انقلاب واکاوی و بررسی می‌شود.
وی در پایان سخنان خود پیرامون همکاری اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان با سایر دستگاه‌های اجرایی با هدف ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی اعلام آمادگی کرد.

محسن شمس‌نیا، رئیس اداره امور کتابخانه‌ها و کتابخوانی اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان اصفهان، از کمک و مشورت اختصاصی کتابخانه‌ها در گستره ملی، استانی، شهرستانی و کتابخانه‌ای خبر داد و افزود: بسیاری از فعالیت‌های فرهنگی کتابخانه‌ها ویژه بانوان انجام می‌شود.
وی در ادامه به مسابقه بزرگ کتابخوانی که به مناسبت کنگره ملی شهدای کاشان در حال برگزاری است، اشاره کرد و گفت: سه کتاب «عزیز خانوم »، «هاجر در انتظار» و «هدیه ای باشد برای تو» با موضوع نقش بانوان در ایثار و شهادت، برای این مسابقه انتخاب شده است.
شمس‌نیا افزود: برگزاری محافل ادبی، خدمات ویژه گروه‌های خاص، خدمات ویژه بازنشستگان و سالمندان، برگزاری کارگاه‌های آموزشی، منابع دیداری و شنیداری، منابع کمک درسی ویژه دانش‌آموزان، خدمات مرجع مجازی و مکتوب، کلینیک‌های تخصصی خواندن، خدمات ویژه مادران، فرزندپروری و جوانی جمعیت و خدمت کتابخانه سیار از جمله خدمات متنوع فرهنگی است که در کتابخانه‌های عمومی استان در حال انجام است.

امیر هلاکویی، معاون امور کتابخانه‌ها و همکاری‌های اداره کل کتابخانه های عمومی استان نیز هدف از برگزاری فعالیت‌های فرهنگی متنوع در کتابخانه‌ها را ایجاد انگیزه برای حضور حداکثری مردم در کتابخانه و آموزش مهارت‌های زندگی به آنان دانست و اظهار داشت: برنامه‌های فرهنگی ویژه مادران و کودکان در کتابخانه‌ها در حال برگزاری است و کتابخانه‌ها به باشگاه‌های فرهنگی برای این گروه تبدیل شده‌اند.

همچنین در این نشست برخی از زنان تاثیرگذار استان در حوزه کتاب و کتابخوانی مانند کبری خدابخش دهقی، نویسنده کتاب «مجید بربری» که رهبر معظم انقلاب بر کتاب وی تقریظ داشتند، معرفی شدند و مریم کرباسی که چندی پیش در محضر رهبر معظم انقلاب شعر خوانده بود، غزلی در رثای حضرت فاطمه (س) خواند.

پرسش و پاسخ مشاورین بانوان دستگاه‌های اجرایی برای بررسی نحوه هم‌افزایی دستگاه‌ها در ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی و ارائه پیشنهادهایی به صورت مکتوب برای همکاری و تعاملات بیشتر دستگاه‌ها در این زمینه از دیگر بخش های نشست بود.

گفتنی است، این نشست با محوریت معرفی مجموعه اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان، فعالیت‌های متنوع فرهنگی کتابخانه‌ها، برنامه‌های آتی کتابخانه‌ها در حوزه بانوان و خانواده، معرفی بانوان تأثیرگذار و برجسته در حوزه کتاب و کتابخوانی برگزار شد و نحوه هم‌افزایی کتابخانه‌ها با دستگاه‌های اجرایی استان مورد بحث و گفت و گو قرار گرفت.

بسیاری از فعالیت‌های فرهنگی کتابخانه‌ها ویژه بانوان انجام می‌شود

بسیاری از فعالیت‌های فرهنگی کتابخانه‌ها ویژه بانوان انجام می‌شود

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
1 + 1 =