به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی استان آذربایجان شرقی، اختتامیه اولین جشنواره انتخاب «دانشآموز کتابیار برتر» با حضور مسعود سعادتی، مدیرکل آموزش و پرورش استان؛ اسد بابایی، مدیرکل کتابخانههای عمومی آذربایجان شرقی و بیش از ۵۰۰ نفر از دانشآموزان کتابیار استان روز دوشنبه ۱۲ آذرماه ۱۴۰۳ در تالار معلم تبریز برگزار شد.
اسد بابایی، مدیرکل کتابخانههای عمومی آذربایجان شرقی، با تاکید بر اینکه یکی از مهمترین و موثرترین دوران زندگی آدمی، دوران دانش آموزی است، گفت: بخش عمده شخصیت کودکان در مدرسه شکل می گیرد و ایجاد عادت به مطالعه و کتابخوانی در کلاسهای درسی علاوه بر رشد علمی، باعث رشد فرهنگی و اجتماعی دانشآموزان میشود.
اسد بابایی با بیان اینکه جشنواره انتخاب کتابیار برتر در دوسطح شهرستانی و استانی برگزار شد، افزود: دانشآموز_کتابیاران ابتدا در سطح شهرستانی مورد ارزیابی قرار گرفته و تقدیر شدند. در مرحله استانی ۲۰ نفر از کتابیارانی که بیشترین فعالیت را در راستای ترویج کتابخوانی و آشنا ساختن دانشآموزان با فعالیتهای کتابخانههای عمومی داشتند، انتخاب شده و در این مراسم تجلیل خواهند شد.
اسد بابایی با ارائه گزارشی از روند شروع طرح کتابیار و اجرای آن در یکسال گذشته، گفت: در این طرح که رونمایی آن توسط امام جمعه شهید آیتالله محمدعلی آل هاشم انجام شد و با همکاری اداره کل آموزش و پرورش استان برگزار میشود، از بین دانشآموزان، افراد علاقمند به کتاب و کتابخوانی با توجه به توانمندی به عنوان «کتابیار» و رابط بین کتابخانه عمومی و مدرسه انتخاب میشوند.
بابایی، معرفیهای مفید در برنامه صبحگاهی مدارس، معرفی کتابخانههای عمومی نزدیک مدارس به دانشآموزان و اعلام شرایط و مدارک مورد نیاز برای ثبت نام در کتابخانه، تبلیغ برنامه های فرهنگی و آموزشی کتابخانههای عمومی، ترغیب و تشویق دانشآموزان به مطالعه کتاب و ترویج فرهنگ کتابخوانی، ایجاد بولتن فرهنگی کتابخانه عمومی در مدارس با هماهنگی مربیان پرورشی را از مهمترین رسالت های فرهنگی کتابیاران برشمرد.
مسعود سعادتی، مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی نیز در این همایش با تقدیر از مدیرکل و کتابداران کتابخانههای عمومی سراسر استان به دلیل توجه به مقوله ترویج کتابخوانی و مطالعه مفید در بین دانشآموزان مدارس و برگزاری برنامههای فرهنگی- اجتماعی به صورت مشترک بین مدارس و کتابخانهها، گفت: در سال جاری تحصیلی بیش از ۲۳ هزار جلد کتاب به ارزش تقریبی ۵ میلیارد ریال برای کتابخانههای مدارس خریداری شده و ۶ میلیارد ریال بودجه نیز برای تجهیز این کتابخانهها در نظر گرفته شده است.
مسعود سعادتی بابیان اینکه سرانه کتاب به ازای هر دانش آموز در استان ۱۱ جلد است که از این نظر رتبه اول کشور را داریم، افزود: هم اکنون ۱۶ هزار کلاس درس دوره ابتدایی در استان داریم که ۱۱ هزار و ۷۵۰ کلاس دارای کتابخانه کلاسی هستند؛ ضمن اینکه حدود ۲ هزار و ۷۵۰ مدرسه دور اول و دوم متوسطه هم دارای کتابخانه هستند و کتابهای متعدد غیردرسی در اختیار آنها است؛ هر چند کتب این کتابخانهها اغلب کهنه هستند اما درصددیم با تامین بودجه لازم و همکاری و همیاری مجموعه و سازمان های مختلف نسبت به خرید کتب جدید اقدام کنیم.
گفتنی است، در پایان این مراسم از ۲۰ دانش آموز کتابیار برتر سال جاری با اهدای لوح سپاس و هدیه تقدیر به عمل آمد.
ارسال نظر