به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی استان خراسان رضوی، کارگاههای آموزشی با هدف افزایش مهارتهای زندگی به همت کتابخانههای عمومی بحرالعلوم خلیل آباد، زنده یاد فرامرز ناوی سبزوار، باقرالعلوم(ع) و خاتم الانبیاء(ص) خواف و فرهنگ شهرستان جوین استان خراسان رضوی برگزار شد.
کارگاه آموزشی «توانمندسازی مادران دارای فرزند ۱۱ تا ۱۸ سال» در خلیل آباد
کارگاه آموزشی «توانمندسازی مادران دارای فرزند ۱۱ تا ۱۸ سال» با همکاری کمیته امداد خمینی(ره) در کتابخانه عمومی بحرالعلوم شهرستان خلیل آباد برگزار شد.
زهرا رحیمی، کارشناس روانشناسی و مدرس این کارگاه با اشاره به مبحث بلوغ و ویژگیهای دوران بلوغ، گفت: دوران نوجوانی و بلوغ، دورانی بحرانی است؛ چراکه در این مرحله، رشد جسمی از رشد روانی بیشتر است و به عبارت ساده تر جسم بر روان تسلط دارد.
وی افزود: بلوغ در واقع مجموعهای از تغییرات و رشد جسمی و روانی در فرد است که از اهمیت و ویژگ های خاصی برخوردار است. همان گونه که تغییرات جسمی اتفاق میافتد، رفتارها و دیدگاه ها نیز در نوجوانان تغییر پیدا می کند.
رحیمی تصریح کرد: دوران بلوغ در دختران از سنین ۹ تا ۱۹ سالگی و در پسران از سنین ۱۳ تا ۱۹ سالگی اتفاق می افتد.
وی با تاکید بر اهمیت دوران بلوغ، اظهار کرد: دوران نوجوانی و بلوغ اهمیت بالایی دارد و اگر نوجوان توسط خانواده به درستی تحت تربیت قرار نگیرد، موجب به وجود آمدن مشکلات زیادی برای فرد در دوران بزرگسالی می شود. شیوه های تربیتی والدین و برخورد آنها با نوجوان در اعتماد به نفس و رشد شخصیت او تاثیر بسزایی دارد.
گفتنی است، پایان جلسه به پرسش و پاسخ اختصاص یافت.
کارگاه آموزشی «مهارت های ارتباطی» ویژه مادران در کتابخانه زنده یاد فرامرز ناوی سبزوار
کارگاه آموزشی «مهارتهای ارتباطی» ویژه مادران با هدف آگاهی بخشی و ارتباط موثر خانواده به همت کتابخانه عمومی زنده یاد فرامرز ناوی شهرستان سبزوار و کلینیک راه زندگی برگزار شد.
زهرا خیرآبادی، کارشناس ارشد مشاوره گفت: گوش دادن فعال یکی از مهمترین مهارتهای ارتباطی است. مزایای گوش دادن فعال شامل لذت بردن، درک، کمک به دیگران و رضایت طرفین است.
وی افزود: در واقع این نوع گوش دادن مهمترین دلیل برای ارتباط صمیمی و صحیح بین همسران، والدین و فرزندان است. به عبارتی اگر به صورت فعال به صحبتهای همسر و فرزندان خود گوش دهیم، از بسیاری از کج روی ها، سوءتفاهم ها و جداییها جلوگیری میشود.
خیرآبادی تصریح کرد: در گوش دادن فعال باید به سه مولفه «نقل بیان»، «شفاف سازی» و «پسخوراند» توجه ویژه داشت. عدم توجه به صحبتهای مخاطب، مرور ذهنی، انتخاب گزینشی صحبتها، منحرف کردن موضوع، مشاجره و پند و اندرز بین صحبتهای طرف مقابل و احساس محق بودن از جمله عوامل بازدارنده در گوش دادن فعال است.
وی تاکید کرد: در فرآیند گوش دادن فعال میبایست به نکاتی همچون ارتباط چشمی با مخاطب، نزدیک بودن فیزیکی به مخاطب، تکان دادن سر هنگام صحبتهای مخاطب، عدم حواس پرتی و دقت به صحبتهای طرف مقابل و متناسب بودن و همخوان بودن صحبتهای ما با طرف مقابل توجه داشت.
گفتنی است، جلسات دوره آموزشی ویژه مادران شنبه هر هفته ساعت ۱۰ صبح در کتابخانه برگزار می شود.
گارکاه آموزشی «دانستنی های قبل از ازدواج» با مشارکت اداره بهزیستی در شهرستان خواف
گارکاه آموزشی «دانستنیهای قبل از ازدواج» به همت کتابخانه عمومی باقرالعلوم(ع) شهرستان خواف و مشارکت اداره بهزیستی شهرستان برگزار شد.
رضا بخشی، مشاور و کارشناس روانشناسی و مدرس این کارگاه با اشاره به مشاوره و آگاهیهای قبل از ازدواج، گفت: دوره آموزشی پیش از ازدواج بدین منظور در نظر گرفته شده که زوجین بتوانند آموزشهایی در زمینه مسائل مختلف ازدواج کسب کنند و با بسیاری از مشکلات در حال وقوع خانواده آشنا شوند.
وی افزود: بعضی از کارگاه ها جنبه پیشگیری و بعضی دیگر جنبه درمانی و آموزشی دارند. حتی ممکن است فرد توسط استاد و دکتر روانشناس ارزیابی شود که این نیز خود از ویژگیهای مثبت یک کارگاه محسوب میشود.
بخشی تصریح کرد: ازدواج از مهمترین مراحل زندگی انسان است که نگرانیهای بسیار زیادی ایجاد میکند. ازدواج موفق یا ناموفق بر سلامت جسمانی و روان شناختی فرد تاثیر میگذارد. روانشناسی ازدواج از مباحثی است که قبل از ازدواج میتواند خیلی از مسائل را برای افراد مشخص سازد.
این کارشناس روانشناسی تاکید کرد: آمار طلاق امروزه بهمراتب بیش از گذشته است و این میتواند زنگ خطری برای خانوادهها و مسئولین کشور باشد و ضرورت آموزش و مشاوره ازدواج را برجسته می سازد.
وی در پایان به بیان نکاتی پیرامون انتخاب همسر مناسب و نحوه رفتار با همسر و خانواده همسر پرداخت.
کارگاه آموزشی «فرزندپروری» در کتابخانه عمومی فرهنگ شهرستان جوین
کارگاه آموزشی «فرزندپروری» به همت کتابخانه عمومی فرهنگ شهرستان جوین با همکاری کمیته امداد خمینی (ره) شهرستان برگزار شد.
اعظم ملایجردی، مدرس این کارگاه در اهمیت فرزندپروری گفت: زندگی در جامعه امروز نیاز به مهارتهای زیادی از جمله آموزش مهارتهای فرزندپروری دارد و دریافت آموزشهای لازم برای تربیت فرزندی موفق و سالم بسیار مهم است و نمیتوان آن را نادیده گرفت.
وی افزود: بدون شک عدم آگاهی والدین، مانع از تربیت صحیح کودک و رشد و بلوغ او میشود. همچنین پیامدهای زیانباری در دوران نوجوانی، بزرگسالی و حتی در دوران پیری دارد.
ملایجردی تاکید کرد: توسعه مهارت فرزندپروری مؤثر میتواند ویژگیهای مثبتی مانند همدلی، صداقت، خویشتنداری، اعتمادبهنفس، مهربانی، همکاری و شادی را در کودکان تقویت کند. علاوه بر این، میتواند حس کنجکاوی و انگیزه فکری را نیز در کودکان تقویت کند.
وی تصریح کرد: همچنین مهارتهای فرزندپروری موفق کودک را در برابر مسائل رایج مانند اضطراب، افسردگی، اختلالات خوردن، رفتارهای ضداجتماعی و سوءمصرف مواد محافظت میکند. از همین رو انواع مختلفی از سبک های فرزندپروری وجود دارد که هر کدام میتواند تأثیر بسیار زیادی بر رشد و آینده فرزند شما داشته باشد.
گفتنی است، پایان این جلسه به پرسش و پاسخ اختصاص یافت.
کارگاه آموزشی «پیشگیری از آسیبهای اجتماعی» ویژه کودکان در کتابخانه خاتم الانبیاء(ص) خواف
کارگاه آموزشی «پیشگیری از آسیبهای اجتماعی» ویژه کودکان در کتابخانه عمومی خاتم الانبیاء(ص) شهرستان خواف برگزار شد.
فاطمه محمودی، کارشناس اورژانس اجتماعی در این کارگاه ابتدا به معرفی خدمات شماره ۱۲۳ پرداخت و گفت: مردم میتوانند از طریق تماس با شماره ۱۲۳ با کارشناسان متخصص ارتباط تلفنی داشته باشند و مسائل و مشکلات را بیان و خدمات تخصصی دریافت کنند.
وی افزود: کارشناسان این خط متشکل از مددکاران اجتماعی و روانشناسان آموزشدیده هستند که به صورت شبانهروزی نسبت به ارائه خدمات تخصصی به افراد در معرض آسیب یا آسیبدیده اجتماعی اقدام میکنند.
محمودی تصریح کرد: شما می توانید از این طریق به صورت شبانه روزی خود و دیگران را از هر گونه خشونت خانگی یا افراد در معرض آسیب اجتماع محفوظ نگاه دارید.
ارسال نظر