شنبه ۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۶

در پیام تبریک سیدرحمت‌الله فتاحی پیشنهاد شد؛

بهره‌گیری از سبک مدیریت مشارکتی در نهاد و راه‌اندازی کمیته‌های مشورتی در ستاد و استان‌ها

سید رحمت‌الله فتاحی، استاد رشته علم اطلاعات و دانش‌شناسی

سید رحمت‌الله فتاحی، استاد بازنشسته علم اطلاعات و دانش‌شناسی، با انتشار پیامی ضمن تبریک انتصاب آزاده نظربلند به عنوان دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، پیشنهاد بهره‌گیری از سبک مدیریت مشارکتی و راه‌اندازی کمیته‌های مشورتی را مطرح کرد.

با گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، سید رحمت‌الله فتاحی، استاد علم اطلاعات و دانش‌شناسی و عضو هیئت ‌علمی دانشگاه فردوسی مشهد با انتشار پیامی ضمن تبریک انتصاب آزاده نظربلند به عنوان دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، پیشنهاد بهره‌گیری از سبک مدیریت مشارکتی در نهاد و راه‌اندازی کمیته‌های مشورتی در ستاد و استان‌ها را مطرح کرد.

 متن پیام فتاحی به شرح زیر است:

درود و بهروزی بر همه

اکنون که یک بانوی اهل حرفه و دارای مدرک دکترای تخصصی سکاندار نهاد شده، آن را به فال نیک می‌گیرم و آرزومند توفیق و اثربخشی ایشان در راهبری این نهاد هستم.

همگان بر این باوریم که کتابخانه‌های همگانی، به منزله نهادهای اجتماعی تأثیرگذار بر جامعه، نقش مهمی در رشد فکری اقشار گوناگون، بویژه نوجوانان و جوانان دارند. این یک حقیقت آشکار در همه کشورهاست. بیش از یک سده است که رابطه کتابخانه‌ای همگانی خوب و کارآمد با توسعه اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی مشخص شده است. دولت‌ها باید هر چه توان دارند برای توسعه واقعی کتابخانه‌ها تلاش کنند. آنها باید امکانات لازم بویژه نیروی انسانی متخصص و کارآمد و علاقه‌مند به خدمت را به کار گیرند، بودجه کافی در اختیار داشته باشند و با برنامه‌های هماهنگ و در عین حال مستقل، به نیازهای گوناگون افراد جامعه پاسخ گویند.

آنچه بی‌شک [مدیریت] تازه باید به آن باور داشته باشد و اقدام کند، بهره‌گیری از سبک مدیریتی مشارکتی، که یکی از سبک‌های چهارگانه مدیریتی است، می‌باشد. در این رویکرد، تجربه و دانش همه مدیران‌کل، مدیران میانی، کارکنان و حتی کاربران به اشتراک گذارده می‌شود و همه می‌توانند از خردجمعی در راستای برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری‌های خردمندانه، و نه فردگرایانه و خودمحور، بهره برند. آنچه در گذشته موجب نارضایتی کتابداران بود، باید تغییر کند تا همگان احساس کنند نقش تعیین‌کننده در راه بردن نهاد دارند.

راه‌اندازی کمیته مشورتی در سطح کلان نهاد (دربرگیرنده اندیشمندان حوزه‌های مرتبط، مدیران میانی و کارکنان) می‌تواند دیدگاه‌های جامعه را به دبیرکل بازتاب دهد. این متفاوت از هیئت امناء است که حالتی تشریفاتی دارد.

در استان‌ها و شهرستان‌ها هم کمیته‌های مشورتی را می‌توان راه‌اندازی کرد تا هم کارکنان و هم کاربران احساس کنند در راهبری کتابخانه‌ها مشارکت دارند. اینها تجربه‌های ارزشمند سایر کشورهاست.

البته در این زمینه، نهاد نیازمند یک نظامنامه مشخص خواهد بود.

خانم دکتر نظربلند از این فرصت می‌توانند برای ایجاد یک ساختار دموکراتیک در نهاد بهره گیرند، احساس مشارکت و علاقه‌مندی کتابداران را برانگیزند و در رسیدن به رسالت‌ها و مأموریت‌های کتابخانه‌های همگانی موفق شوند.

اهالی حرفه هم باید تمام‌قد در خدمت این رویکرد و فضای نو و هوای تازه باشند. انجمن هم حتماً در خدمت خواهد بود. نشست مشترک انجمن و مدیران تازه نهاد هم راهگشاست.

با بهترین آرزوها
سید رحمت‌الله فتاحی
با بیش از ۳۰ سال پیشینه همکاری با کتابخانه‌های عمومی

برچسب‌ها

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
8 + 7 =