شنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۵

همزمان با روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار صورت گرفت؛

راه اندازی تور کتابخانه گردی ویژه خبرنگاران با هدف ترویج فرهنگ مطالعه

IMG_7116.JPG

همزمان با ۲۴ آبان ماه روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار تور کتابخانه گردی ویژه خبرنگاران استان قم با هدف ترویج مطالعه، معرفی خدمات کتابخانه های عمومی و آشنایی با فعالیت های کتابداران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان قم، همزمان با ۲۴ آبان ماه روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار، خبرنگاران خبرگزاری های فارس، ایسنا، تسنیم، پانا، حوزه، ایرنا، صدا و سیما و سایت های خبری رهپویان قم، قم فردا ، قم آنلاین و روزنامه همشهری و … از کتابخانه های عمومی حضرت آیت الله خامنه ای، علامه امینی، امام علی (ع)، مریم و ریحانه النبی دیدن کردند و از نزدیک با برنامه های فرهنگی و فعالیتهای کتابداران آشنا شدند.

عضویت ۱۹ هزار نفر در کتاب خانه های استان قم
 

حجت الاسلام والمسلمین امیرعطاء الله جباری در حاشیه کتابخانه گردی ویژه خبرنگاران استان قم با گرامیداشت هفته کتاب، کتابخوانی و کتابدار از ۲۴ الی ۳۰ آبان ماه گفت: به طور کلی ۳۶ کتاب خانه در سطح استان فعال است که ۲۵ مورد آن زیر نظر اداره کل کتاب خانه های عمومی است.

جباری بیان کرد: برآنیم که با مشارکت دستگاه های اجرایی در مناطق کم برخوردار نیز مبادرت به راه اندازی کتاب خانه نمائیم اما منابع و بودجه ها محدود است با این وجود پیگیری های لازم را داشته ایم.

وی اظهار داشت: ارائه خدمات کتابخانه ای به علاقمندان به مطالعه توسط کتابداران از اهمیت بالایی برخوردار می باشد، به گونه ای که در سال ۹۵ و ۹۶ تعداد ۱۷ نفر فارغ التحصیل رشته کتابداری را جذب کرده ایم تا بتوانیم خدمات را به بهترین شکل ارائه کنیم.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان قم عنوان کرد: همه باید مشارکت کنند تا اوضاع کتاب خوانی و فرهنگ مطالعه خوب شود نباید تنها در هفته کتاب به سراغ کتاب برویم.

افتتاح کتابخانه نوبهار در قم

وی خاطرنشان کرد: کتاب خانه نوبهار قم به زودی افتتاح می شود، در منطقه شهر قائم نیز هنوز کتاب خانه ای برای آقایان وجود ندارد و باید در این زمینه گام برداشته شود.
جباری یادآور شد: در سال جاری بیش از ۱۹ هزار عنوان کتاب امانت داده شده است اگر زیرساختهای موجود فراهم شود گرایش جوانان به سمت کتاب و کتاب خوانی نیز بیشتر خواهد شد.
وی تاکید کرد: با کتاب خوانی و گسترش فرهنگ مطالعه می توان بسیاری از آسیب ها را از میان برد به همین دلیل باید در ترویج این امر مهم در جامعه تلاش بیشتری صورت بگیرد.

بازدید خبرنگاران از کتابخانه آیت الله خامنه ای


گفتنی است در یکی از قسمت های این تور فاطمه صادقی مسئول بخش کودک و نوجوان کتابخانه آیت الله خامنه ای در خصوص این بخش توضیح داد: بیش از ۲۲ هزار جلد کتاب ویژه کودکان در رده سنی الف، ب، ج و نوجوانان در بخش کودک و نوجوان وجود دارد. وی تصریح کرد: همچنین کتاب های مرجع، مجلات، نشریه و کتاب ها طیف وسیعی از موضوعات روانشناسی، رمان، داستان، شعر و علمی را در برمی گیرد.

صادقی اظهار داشت: همچنین در این بخش با برگزاری جلسات معرفی و نقد کتاب و نشست های کتاب خوان و نشست قصه گوئی و جمع خوانی، شعر خوانی، داستان نویسی و نقاشی میزبان کودکان و نوجوانان می باشیم.

وی بیان کرد: بیش از ۵۰۰ کودک و نوجوان فعال در این بخش عضویت دارند که کتاب ها را به امانت می برند البته با برگزاری برنامه های فرهنگی تعداد بیشماری از کودکان را تحت پوشش قرار می دهیم.

مسئول بخش کودک و نوجوان کتابخانه آیت الله خامنه ای گفت: کتاب ابزاری فرهنگ ساز است و رسانه ها باید توجه به کتاب در ایجاد فرهنگ را مورد تاکید قرار دهند، چراکه تا زمانی که کودکان و نوجوانان با کتاب انس پیدا نکنند نمی توان بسیاری از مباحث تربیتی و پرورشی را به خوبی در این سن حساس تبیین کرد.

وی تصریح کرد: مطالعه کتاب توسط کودکان موجب گسترش دایره لغات و رشد مهارت‌های ارتباطی و درک فرهنگ‌های مختلف و بهبود حافظه و افزایش قدرت تخیل و افزایش هوش و ایجاد دوستی با مردم و سیر در تاریخ و کشف جهان و کسب مهارت های زندگی می شود.

صادقی خاطرنشان کرد: والدین با خرید کتاب و هدیه کتاب و آشنا کردن فرزندان با کتاب خانه های عمومی و نمایشگاه های کتاب می توانند آنها را به کتاب خوانی علاقه مند سازند.


 

عضویت ۴۰۰ نابینا در بخش نابینایان کتابخانه آیت الله خامنه ای قم

گفتنی است، در این تور کتابگردی مدیر کتابخانه عمومی آیت الله خامنه‌ای نیز عنوان کرد: ۵ هزار و ۸۰۰ نفر عضو کتابخانه عمومی آیت الله خامنه‌ای هستند که در این میان ۴۰۰ عضو نابینا هستند. مرضیه نفری بیان کرد: ۶۹ هزار عنوان کتاب و ۸۵ هزار نسخه کتاب در کتابخانه عمومی آیت الله خامنه‌ای وجود دارد. 

حضور خبرنگاران در کتابخانه ریحانه النبی
 

مدیر کتابخانه ریحانه النبی در گفتگو با خبرنگاران با بیان اینکه کتاب پشتوانه ای محکم برای زندگی بهتر است، گفت: برنامه های فرهنگی کتابخانه ریحانه النبی در قالب نشست های کتابخوان و دورهمی با کتاب است.

همچنین در تابستان فعالیت های متنوع فرهنگی و هنری زیادی از جمله کلاس های طراحی، نقاشی، امداد و کمک های اولیه، قرآن و ریاضی ... برگزار می شود که برای اوقات فراغت کودکان و نوجوانان و پیشرفت سطح علمی و ... آنان صورت می گیرد.

مدیر کتابخانه ریحانه النبی با اشاره به امکان اهدای کتاب، تصریح کرد: در گروه های مختلف کتاب های زیادی داده شده است که اکثر آنان در رده سنی نوجوان هستند. وی سپس به امانت سه هزار و پانصد کتاب امانت داده شده اشاره کرد و افزود: حدود هشتاد درصد آنان را کودکان و نوجوانان تشکیل می دهند.

 
فلاح دوست در پایان بیان کرد: این کتابخانه شامل بخش های مرجع، مخزن، سالن مطالعه، نشریات دیداری و شنیداری کودک و کمک درسی و کافی نت برای ارائه خدمات بهتر به مراجعه کنندگان می باشد. 

بازدید خبرنگاران از کتابخانه امام علی
 

مدیرکتابخانه امام علی (ع) در گفتگو با خبرنگاران بازدیدکننده از وجود ۳۶۰۰ نسخه کتاب کودک خبر داد.

طیبه قربانی رضوان مدیر کتابخانه عمومی امام علی (علیه السلام‌) گفت: این کتابخانه در سال ۱۳۸۱ تاسیس شده و در ابتدا فاقد بخش مجزا برای کتاب کودک بود اما در آبان ماه سال ۱۳۹۵ بخش کتاب کودک هم به این کتابخانه افزوده شد و هم اکنون در این بخش حدود ۶۰۰ عضو کودک و نوجوان فعالیت دارند و جمعا این کتابخانه دارای ۱۲۰۰ عضو در دو بخش اصلی و کودک و نوجوان است.

وی در ادامه افزود: در این کتابخانه علاوه بر امانت کتاب فعالیت های فرهنگی همچون نشست کتابخوان، کارگاه داستان نویسی، کارگاه ساخت عروسک و نشست های قصه گویی و مشاعره برگزار می شود؛ برنامه های جانبی همچون حفظ قرآن و آموزش کاردستی نیز از دیگر فعالیت های این کتابخانه به شمار می روند.

به گفته قربانی رضوان این فعالیت ها سبب تشویق اعضا به ویژه کودکان به خواندن کتاب و استفاده از محیط فرهنگی کتابخانه می باشد. وی در آخر خاطر نشان کرد: این کتابخانه دارای حدود۲۷۵۰ عنوان و ۳۶۰۰ نسخه کتاب فقط دربخش کودک است.


گفتگوی خبرنگاران با مسئول کتابخانه مریم

زهره محمدی والیجردی مسئول کتابخانه مریم با اشاره به حضور هشت ساله خود در کتابخانه های عمومی گفت: در سه سال اخیر مدیر کتابخانه مریم بوده ام، کتابخانه ای که دو هزار و سیصد عضو فعال دارد و منابع آن نیز به بیست و هشت هزار جلد کتاب می رسد.

وی افزود: این کتابخانه شامل دو هزار عنوان کتاب درسی و چهار هزار کتاب کودک و نوجوان است. بقیه کتاب ها نیز در بخش های پایگاه اصلی مجلات و روزنامه قرار می گیرد.
مدیر کتابخانه مریم بیان کرد: بخش کودک و نوجوان کتابخانه و همچنین سالن مطالعه از قسمت های دیگر مجزا است

محمدی با اشاره به امکانات کتابخانه تصریح کرد: تعداد میزهای این کتاب خانه ۱۳۶ عدد می باشد.و چهار کتابدار در این کتابخانه مشغول به کار هستند.

همچنین از مشکل کمبود منابع سخن گفت و بیان کرد که مشکلات درآمدی دراین زمینه نداشته ایم و در سال های اخیر این روند رو به بهبود بوده است بسیار عالی تر شده است.

همچینین افزود: در این کتابخانه نشست کتابخوان و کانون ادبی در ماه، چهار کانون ادبی  برای کودک و نوجوان برگزار می شود و هفته ای یک بار پاتوق کتاب و هر هفته یک بار برای کودکان برنامه های چون قصه گویی انجام کاردستی و برنامه های دیگری برای آنان داریم و از نظر فرهنگی در سطح خوبی قرار داریم.

مسئول کتابخانه مریم در آخر افزود: این کتابخانه فقط مخصوص بانوان است و حدود ۵۰ تا ۶۰کودک پسر در مقطق ابتدایی نیز دراین کتابخانه فعالیت دارند

.


 

حضور خبرنگار صدا و سیما در کتابخانه عمومی حضرت ولیعصر (عج) روستای مبارک آباد و گزارش تصویری از طرح عروسک دانا

فردوس نادعلی زاده مسئول کتابخانه حضرت ولیعصر (عج) روستای مبارک آباد در گفتگو با خبرنگار صدا و سیمای مرکز قم؛ ضمن اشاره به ابتکار عملش درجذب کودکان به کتابخانه ها اظهار داشت: در سال۹۳ ما ۳۰ عضو فعال داشتیم در حالیکه اکنون این تعداد به ۲۶۰ عضو کودک کتابخوان افزایش یافته است. وی گفت: این کتابخانه در روستایی محروم و کم برخوردار واقع شده است و تنها امید ساکنین روستای مبارک آباد به شمار می رود.

نادعلی زاده گفت: طرح عروسک دانا در کتابخانه شور و اشتیاق بیشتری در کودکان برای عضویت و مطالعه ایجاد کرده است. در این طرح کودکان با عروسکهای دانا و کتابخوان ارتباط برقرار کرده و برایشان داستان و شعر می خوانند.

کتابخانه عمومی علامه امینی میزبان خبرنگاران قمی شد
 

کتابداران کتابخانه علامه امینی نیز با ارئه گزارشی از وضعیت آمار امانت، اعضا و همچنین نشستهای فرهنگی و کارگاه های آموزشی میزبان خبرنگاران استان قم شد.

برچسب‌ها