به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان شمالی، همزمان با ششمین روز از سی و یکمین دوره هفته کتاب نشست هم اندیشی «کتاب و کتابخوانی و تأثیر آن در کارآفرینی و کسب و کار» با حضور مهدی آریان، مدیرکل کتابخانه های عمومی؛ محمد اربابی، معاون کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کارو رفاه اجتماعی استان؛ سهراب گیفانی، مدیرعامل موسسه آینده سازان یاسین و جمعی از علاقه مندان به حوزه کتابخوانی و کسب و کارهای کوچک، 28 آبان در کتابخانه مرکزی آیت الله مهمان نواز بجنورد برگزارشد.
مهدی آریان، مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان شمالی در این نشست گفت: کتابخانه نهادی در خدمت پیشرفت اجتماعی است و هدف آن ایجاد امکاناتی برای همه و بر اساس نیازها و موقعیتها است تا همگان بتوانند به صورت عادلانه به منابع و امکانات دسترسی پیدا کنند و تواناییهای خود را با آموزش و کسب مهارتهای مناسب توسعه دهند. کتابخانه ها به راحتی در دسترس هستند و دسترسی رایگان به منابع اطلاعاتی و خدمات را برای همه فراهم میکنند. کسبوکارهای کوچک قبل از هر چیز، نیاز به اطلاعات دارند و کتابخانهها میتوانند برای شروع، مکان بسیار مناسبی برای بهدست آوردن این اطلاعات باشند؛ چراکه «خدمات اطلاعرسانی» یکی از اصلیترین خدمات کتابخانهها محسوب میشود.
وی در ادامه صحبت های خود با اشاره به اینکه در نگاه اول، اگر چه کتابخانهها، بویژه کتابخانههای عمومی، بهعنوان مکانی برای امانت کتاب در نظر گرفته میشوند و نقش آنها در تقویت و توسعه کسب و کارها و حمایت از کارآفرینان نادیده گرفته میشود، خاطرنشان کرد: این نهادهای اجتماعی به دلیل امکانات و ابزارهایی که در اختیار دارند، قادرند با صرف حداقل بخشی از ظرفیت خود در اجرای فعالیتها و برنامههای مرتبط با کسب و کارهای کوچک و کارآفرینی، در این زمینه تحولآفرین باشند؛ چراکه کتابخانهها تقریباً هر چیزی را که یک کارآفرین میتواند به آن نیاز داشته باشد، دارند. لذا نه تنها صرفا در امانت کتاب بلکه با برگزاری کارگاه های آموزشی در کنار سایر فعالیت های فرهنگی به یک پایگاه مهم فرهنگی و آموزشی تبدیل شده اند.
در ادامه این نشست محمد اربابی، معاون کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کارو رفاه اجتماعی استان در تعریف کارآفرینی، گفت: کارآفرینی به معنای استفاده از فرصتهایی فراتر از منابع کنونی و در دسترس است. در واقع به معنای تمرکز بر اقدام و عملگرایی است. کارآفرینی را میتوان به سه دسته کسبوکارهای کوچک شامل افرادی که فاقد شغل دولتی هستند، صنعتی، افرادی که سرمایه کافی و لازم برای راهاندازی کار دارند و استارتاپ که یک شیوه نوین، آنلاین و کاربردی در دنیای امروز است اشاره کرد.
وی کارآفرینی را مختص به افراد بیکار ندانست و گفت: افراد شاغل در سازمانهای دولتی نیز میتوانند دست به کارآفرینی در حوزه کاری و سازمانی خود به نفع سازمان مربوطه بزنند؛ یا اینکه به صورت پارهوقت به این مسئله بپردازند.
اربابی در مورد اثرگذاری کتابخانه های عمومی در حوزه کسبوکارهای کوچک و کارآفرینی، اظهار کرد: کتابخانه های عمومی در بازیابی اطلاعات تخصص دارند و میتوانند به کارآفرینان یا کسانی که به دنبال راهاندازی کسب و کار هستند کمک کنند تا رشد کرده و به موفقیت برسند. به عبارت دیگر آنها این توانایی را دارند که در زمان درست، افراد را به اطلاعات، فرصتها، فضا یا منابع مورد نیاز پیوند دهند.
معاون کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کارو رفاه اجتماعی استان خراسان شمالی افزود: کتابخانهها با تضمین ارائه و گردش اطلاعات از خلال خدمات اطلاعرسانی در اشکال مختلف آن، فرصتهایی را برای یادگیری در زمینههای مختلف اقتصادی ایجاد میکنند. در واقع میتوان گفت داده و اطلاعات، عنصر کلیدی کمک به کسب و کارهای کوچک است و کتابخانهها از طریق فراهم کردن امکان دسترسی به منابع اطلاعاتی و پایگاههای اطلاعاتی قادرند به برآوردهکردن نیازهای اطلاعاتی کسب و کارها کمک کنند؛ به عبارت دیگر، کتابخانهها با در اختیار قراردادن بعضا فضاهای در اختیار برای کارآفرینان، آنها را با داده و اطلاعاتی که برای راه اندازی و رشد کسب و کار خود نیاز دارند، مرتبط میکنند و از این طریق مسیر را برای آنها هموار میسازند.
گفتنی است، پایان این نشست به پرسش و پاسخ اختصاص یافت. همچنین پس از این نشست از بخش نوجوان کتابخانه مرکزی که ویژه برگزاری کلاس های آموزشی است و بخش کودک کتابخانه بازدید بعمل آمد.