به گزارش روابط عمومی ادارهکل کتابخانه های عمومی استان قم، مریم رمضانی، مسئول کتابخانه مرکزی استان قم در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا اظهار کرد: کتابخانه مرکزی قم دوازدهمین کتابخانه مرکزی کشور است که در ۱۲ اسفند ۱۴۰۲ با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، استاندار قم و دبیرکل نهاد کتابخانههای کشور افتتاح شد.
وی با تأکید بر اینکه تمام فعالیتهای کتابخانه بر محور کتاب است، ادامه داد: بخشهای مختلفی از جمله بخش کودک، امانت کتاب، اتاق علم و کارگاههای مختلف در این کتابخانه وجود دارد؛ برگزاری کارگاههای قصهگویی، نقاشی، کاردستی، جمع خوانی کتاب و نشست کتابخوان علاوه بر داشتن برنامه ثابت، به صورت دورهای نیز انجام میشود.
رمضانی با اشاره به اینکه گروه سنی نوجوان نه بزرگسال و نه کودک هستند و نیازهای خاص خود را دارند، تصریح کرد: بخشی برای افراد ۱۲ تا ۱۸ سال تحت عنوان بخش نوجوان داریم که در این بخش نوجوانان علاوه بر داشتن کتابهای مناسب سنشان، استندهای تمام لمسی در اختیار دارند که از طریق آن قادر به جستجو در سایتهای علمی هستند.
مسئول کتابخانه مرکزی استان قم بیان کرد: در کنار بخش نوجوان، بخش جدیدی تحت عنوان «ساختکده» داریم که در این بخش ابزارآلاتی که در خانه کمتر در دسترس نوجوانان است از قبیل دریل، پیچ گوشتی، وسیلههای لحیمکاری و مواردی از این دست را برای ایجاد خلاقیت در اختیارشان قرار میدهد.
وی افزود: دو سالن مطالعه عمومی داریم که هر کدام ۱۱۰ نفر ظرفیت دارند؛ این بخش در طول ساعت کاری کتابخانه فعال است و افراد میتوانند از آن استفاده کنند. در کنار سالن مطالعه عمومی، اتاقکهای مطالعه خصوصی برای آقایان و بانوان وجود دارد که افراد با در اختیار گرفتن این اتاقک ها، فضای اختصاصی خود را در دست دارند.
رمضانی با بیان اینکه یک سالن مطالعه گروهی برای دورهمی افراد وجود دارد، اعلام کرد: در مخزن اصلی کتابخانه نزدیک به ۴۰ هزار نسخه کتاب گردآوری شده و افراد میتوانند پنج کتاب را برای دو هفته به امانت گرفته و برای دو هفته دیگر نیز تمدید کنند.
وی با اشاره به اینکه کلاس آموزش رایانه و سالن جلسات میتواند در اختیار افراد قرار بگیرد، گفت: دوره ها و کارگاه ها در پیامرسانهای داخلی، اطلاع رسانی و همچنین در فضای داخلی کتابخانه از طریق پوستر به اطلاع افراد رسانده میشود.
رمضانی اظهار کرد: قصد افزایش امکانات رفاهی (مانند غذاخوری و..) را داریم ولی فضای کتابخانه اجازه این اقدام را به ما نمیدهد، زیرا فضا برای این برنامهها محدود است.
وی ادامه داد: ما سعی در به روز نگهداشتن کتابهای مجموعه داریم و افراد هم میتوانند کتابهای خود را اهدا کنند. به دلیل عمومی بودن کتابخانه، سعی ما این بوده که در تمام موضوعات دانش بشری کتاب داشته باشیم با این وجود تا حدودی در حوزه کتابهایی مانند فنی و مهندسی ضعف داریم.
مسئول کتابخانه مرکزی قم در پایان بیان کرد: بخشی نیز تحت عنوان ناشنوایان و کم شنوایان داریم. در این بخش کتابهای خاص خودشان (کتابهای ساده نویسی شده) وجود دارد؛ در این راستا با مراکزی که ناشنوایان و کم شنوایان را تحت پوشش دارند مانند بهزیستی در ارتباط هستیم و دوره به دوره کلاسهای آموزشی همراه با مترجم برایشان برگزار میکنیم. هدف ما در این بخش حمایت از این قشر و آشناسازی آن ها با موضوعاتی است که امکان آشنایی با آن برایشان سخت است.