سه‌شنبه ۱۸ تیر ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۵

به منظور انسجام بخشی به فعالیت های فرهنگی در شهرها با محوریت کتاب و کتابخوانی؛

فراخوان ششمین دوره انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران منتشر شد

پایتخت کتاب ایران

فراخوان ششمین دوره انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران در سال ۱۳۹۸ از سوی دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی و ستاد شهرها و روستاهای دوستدار کتاب معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، ششمین دوره انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران در سال ۱۳۹۸ از سوی دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی  و ستاد شهرها و روستاهای دوستدار کتاب معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با مشارکت دستگاه‌ها و نهادهای مختلفی اعم از معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری، نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، انجمن کتابداری و اطلاع‌رسانی ایران، سازمان فرهنگی سازمان ملل متحد یونسکو، سازمان شهرداری ­ها و دهیاری ­های کشور، اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان تهران، سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، ستاد عالی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کشور، انجمن نویسندگان کودک و نوجوان و نهادهای دیگر برگزار می‌شود.

این طرح که برای نخستین بار در سال ۱۳۹۳ اجرا شد، به دنبال کمک به توسعه پایدار فرهنگی و اجتماعی شهرها؛ انسجام بخشی به فعالیت های فرهنگی در شهرها با محوریت کتاب و کتابخوانی؛ کشف، جذب، ساماندهی و بهره گیری از امکانات و ظرفیت های محلی و بومی برای ترویج کتابخوانی و تقویت برنامه ریزی و نگاه به آینده است.

بنا بر اعلام این فراخوان برنامه ارسالی باید دربرگیرنده معرفی مجموعه طرح‌ها و فعالیت‌های فرهنگی، ترویجی و ابتکاری در حوزه کتاب برای حداقل یک سال و حداکثر دو سال با این شرایط باشد: مشارکت همه اجزای صنعت نشر (پدیدآورندگان، ناشران، توزیع‌کنندگان، کتاب‌فروشان، کتاب‌داران و ...)؛ مشارکت نهادها و فعالان حوزه کتاب و کتاب‌خوانی مانند کتابخانه‌ها، کتابداران و غیره؛ مشارکت سازمان‌های غیردولتی و دولتی مرتبط با کتاب‌خوانی؛ حضور فعال مفاخر، مشاهیر و هنرمندان شاخص و محبوب؛ در نظر گرفتن طیف گسترده مخاطب‌ها (ازجمله زنان، کودکان، نوجوانان و ...)؛ بعلاوه، برنامه‌ها باید اثربخش، خلاقانه و پایدار باشند.

همچنین لازم است برنامه ها و فعالیت های ارسالی به طور ویژه برای پایتخت کتاب طراحی شده باشد. متناسب با نیازهای محلی، آیین‌های بومی و ارزش‌های دینی و ملی بوده و تأثیرات پایداری در ارتقای سطح فرهنگ کتاب‌خوانی داشته باشد. از مشارکت مردمی و پشتیبانی شرکت‌های بزرگ تجاری، کارخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی برای تأمین هزینه‌ها و سرمایه‌گذاری برخوردار باشد. قابلیت الگوبرداری داشته باشد. همچنین در محتوا و شیوه اجرا، نوآورانه و کیفی باشد.

گفتنی است، شهرهای متقاضی باید مدارک لازم را تا پایان وقت اداری روز شنبه ۲۳ آذرماه ۱۳۹۸ از طریق پست به دبیرخانه مرکزی انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران به نشانی، تهران، خیابان شهید مطهری، خیابان فجر (جم سابق)، شماره ۷، ساختمان فجر، طبقه ۵، کد پستی ۱۵۸۹۷۴۳۱۱۱ ارسال کنند. پیش از این شهرهای اهواز (۱۳۹۴)، نیشابور (۱۳۹۵)، بوشهر (۱۳۹۶)، کاشان (۱۳۹۷) و یزد (۱۳۹۸) توانسته اند عنوان پایتخت کتاب ایران را کسب کنند.

متن فراخوان را اینجا بخوانید.

برچسب‌ها

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
4 + 10 =