به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، با برگزاری اختتامیه نخستین جشنواره نشان هدهد سفید، داوران جشنواره یعنی اعضای کودک و نوجوان عضو کتابخانه های عمومی کشور، برترین کتاب های حوزه کودک و نوجوان را معرفی کردند. فاطمه فلاح زاده، عضو ۸ ساله کتابخانه عمومی حاج شیخ محمد جواد نجفی ابرکوه، یکی از داوران جشنواره در رده سنی کودک بود.
فاطمه فلاح زاده در گفتگو با روابط عمومی نهاد کتابخانه های عمومی کشور گفت: من عاشق کتاب هستم و امروز برای معرفی کتاب های برتر همراه خاله ام به اینجا آمدم؛ یکی از خوشحالی های بزرگ امروز من دیدن نویسندگانی بود که کتاب هایشان را دوست دارم؛ شکوه قاسم نیا، مصطفی رحماندوست و فرهاد حسن زاده نویسندگان مورد علاقه من هستند و امروز موفق شدم با دو نویسنده محبوبم صحبت کنم؛ من از آقای رحماندوست خواستم یک نسخه از کتاب هایشان را به من بدهند؛ ایشان آدرسم را گرفتند و قرار است که کتاب هایشان را برایم ارسال کنند. به آقای فرهاد حسن زاده هم گفتم، اما ایشان کتاب ها را همراه خود نداشتند. «بشو و نشو» و «چتری با پروانه های سفید» کتاب های دوست داشتنی از آقای حسن زاده است که من خوانده ام.
وی ادامه داد: از بین کتاب هایی که برای جشنواره هدهد سفید خواندم هم «گاو طلایی» را بیشتر از همه دوست داشتم. این مجموعه حاوی داستان های قرآنی است که حیوانات در آن ها نقش دارند. غیر از آن «قصه های من و بابام»، کتاب مورد علاقه ام است که خیلی به دنبال جلد دوم آن گشتم؛ این کتاب در ابرکوه نبود؛ حتی در مسافرتی که به مشهد داشتیم نیز موفق نشدم آن را پیدا کنم اما خوشبختانه امروز آن را خریدم و دوست دارم هرچه زودتر بخوانمش.
عضو کتابخانه عمومی حاج شیخ محمد جواد نجفی ابرکوه، درباره این کتابخانه گفت: من دوشنبه های هر هفته به کتابخانه می روم؛ آنجا وقت هایی که چند نفر باشیم، یک کتاب بر می داریم و با هم می خوانیم؛ گاهی هم خاله برایمان قصه می گوید و بعد از آن با هم کاردستی درست می کنیم. غیر از این، خاله هر دوشنبه بعد از ظهر برای ما یک خوراکی متنوع هم دارد.
در ادامه فاطمه برزگر زاده، خاله این کودک و مسئول کتابخانه عمومی حاج شیخ محمد جواد نجفی ابرکوه، تأثیر خانواده را در ایجاد عادت کتابخوانی در فرزندان یادآور شد و گفت: زمانی که والدین کتاب بخوانند، بچه ها از آن ها الگو می گیرند. مادر فاطمه، دبیر است و پدرش شغل آزاد دارد. خواندن یک الی دو ساعت کتاب و یا نشریه، یکی از برنامه های روزانه آن ها در خانه است. علاوه بر این، فاطمه از کودکی به تلویزیون علاقه چندانی نشان نمی داد اما زمانی که مادرش برایش قصه می خواند، آرام می شد؛ والدین فاطمه همواره از این علاقه حمایت کرده اند و برایش وقت گذاشته اند؛ مادر فاطمه هنگام قصه گویی، تنها داستان کتاب را برای او نمی خواند بلکه با صبر و حوصله، فرزند خود را در داستان درگیر کرده و با این کار تخیل او را تقویت می کند. به کتابخانه هم که می آید وضع به همین منوال است؛ برای قصه گویی، ساخت کاردستی و ... من در کنار بچه ها، کودک می شوم و به همراه یکدیگر دنیای قصه ها را کشف می کنیم.
وی ادامه داد: علاقه به کتابخوانی در فاطمه به قدری است که اگر بخواهید او را به بیرون ببرید، قطعا گشت و گذار در میان کتاب فروشی ها و خرید کتاب را به چیزهای دیگر ترجیح می دهد. امروز که به تهران آمدیم دوست داشتم برایش هدیه ای تهیه کنم اما از من خواست که او را به میدان انقلاب ببرم و کتاب های «قصه های من و بابام» و «فسقلی ها» را که نتوانست در ابرکوه پیدا کند، اینجا تهیه کردیم. فاطمه از کتابخانه ما حدود ۶۰۰ کتاب امانت گرفته است و حدود ۱۵۰ کتاب هم در کتابخانه شخصی خود دارد.
برزگر زاده، مسئول کتابخانه عمومی حاج شیخ محمد جواد نجفی ابرکوه اضافه کرد: لازمه کار با کودک صبر و حوصله و دانستن زبان کودکی است. همچنین فعالیت های کوچک و کم هزینه ای همچون پذیرایی از کودکان با یک خوراکی، برایشان جذاب است و آنان را به مراجعه مجدد به کتابخانه ترغیب می کند.
ارسال نظر