به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی استان سمنان، آیین بزرگداشت هفته کتاب، با حضور حجتالاسلاموالمسلمین مرتضی مطیعی، نماینده ولیفقیه در استان و امامجمعه سمنان؛ احمد ریواده، سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری سمنان؛ محمد طاهریان، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان سمنان؛ مصطفی مرادی، سرپرست دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری سمنان؛ مهسا شاهحسینی، مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری سمنان؛ فرشید فلاح لاله زاری، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان؛ مهدی خراسانیان، رئیس شورای اسلامی شهر سمنان و رییس دفتر نماینده مردم شهرستانهای سمنان، سرخه و مهدیشهر؛ حسین گل هاشم، رئیس کمسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر سمنان و رئیس شورای اسلامی استان؛ نبی الله خدابخشی، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سمنان؛ حجت الله یحیایی، معاون روابط عمومی، تشریفات و امور بینالملل استانداری سمنان؛ علیاکبر عرب خراسانی، معاون پرورشی فرهنگی، آموزشوپرورش استان سمنان؛ فرهاد ارسطو، معاون اسناد اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان سمنان؛ فاطمه مصطفوی، معاون دفتر ادبیات اداره کل حفظ آثار ونشر ارزشهای دفاع مقدس و جمعی از نویسندگان، فرهنگ دوستان و کتابداران برگزار شد.
حجتالاسلاموالمسلمین مرتضی مطیعی، نماینده ولیفقیه در استان سمنان بابیان اینکه همه باید در راستای ارتقای فرهنگ مطالعه در سطح استان تلاش کنند، گفت: رسالت کتابداران در این راستا بااهمیتتر است. یکی از افتخارات جامعه مسلمانان این است که دین ما تأکید فراوان بر اهمیت فراگیری علم، دانش و تعقل دارد. یکی از بهترین راههای فراگیری علم، مطالعه کتاب است.
مطیعی با اشاره به این مطلب که علم و دانش اگر صرفاً شفاهی باشد، بیشک فراموش خواهد شد، افزود: متأسفانه امروزه قدری از کتابخوانی و مراجعه به کتاب در سطح کشور کاسته شده است، اما بحمدالله با تلاش مدیرکل و کارکنان کتابخانههای استان، این کتابخانههاپررونق و فعال است.
وی با تأکید بر اینکه مقام معظم رهبری، خود یکی از کتابخوانترین چهرههای کشور هستند و لذا همه ما باید فرهنگکتابخوانی را ترویج کنیم، اظهار داشت: اگر کتابخوانی در کشور رواج یابید، بیشک این امر در اعتلای فرهنگی جامعه مؤثر است همچنین باید دانست که کتابخوانی و تهیه کتاب باید یکی از هزینههای زندگی ما شود. ترویج کتابخوانی را میتوان با در دسترس قرار دادن کتابهای موردعلاقه مردم، بسط و گسترش داد. راه عالم شدن، کتاب خواندن و مراجعه به کتاب است.
در ادامه احمد ریواده، سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری سمنان بابیان اینکه باید مسائل و مشکلات کتابداران استان احصا و پیگیری شود، گفت: برای توزیع عادلانه کتاب در استان باید برنامهریزی شود. انتظار میرود حاکمیت و همچنین انجمن کتابخانههای عمومی استان کتاب را عادلانه بین کل مردم استان توزیع کنند.
ریواده با بیان اینکه کتابخوانی فقط به داشتن قفسه کتاب نیست، جامعه کتابخوان نیازمند مدیر کتابخوان است، اظهار داشت: در این راستا باید گفت که همواره مردم استان سمنان کتاب را در سبد زندگی خو دارند اما توسعه فرهنگ مطالعه نیازمند تلاشهای افزونتری است.
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری سمنان بابیان اینکه یکی از مصادیق علم و دانش، کتاب است، ابراز داشت: امیدواریم همه با تلاش و جدیت، این فرهنگ را بتوانیم بیشاز پیش توسعه دهیم که این مهم میطلبد تا در سبد زندگی و زیست اجتماعی خود، فرهنگ کتابخوانی و هدیه کتاب را نهادینه کنیم.
ریواده با بیان اینکه در نقشه راه گام دوم انقلاب از سوی رهبر معظم انقلاب هفت توصیه به جوانان مورد تأکید است، تصریح کرد: با توجه به اینکه دانش، آگاهی و علم، آشکارترین وسیله قدرت و عزت جامعه به شمار میرود لذا برای رسیدن به آن باید مطالعه و کتابخوانی افزایش یابد.
وی افزود: شعار دولت سیزدهم «ایران قوی» است لذا برای قوی بودن نیاز به ابزار است که یکی از این ابزارها، دانش و دانایی است که باید مدیران ذیربط زمینه تحقق آن را فراهم کنند.
در ادامه محمد طاهریان، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان سمنان با بیان اینکه تلاش ما بر توسعه کتابخوانی در روستاهای استان است، گفت: کتابداران طلایه داران فرهنگ مکتوب استان هستند و با تلاش همین کتابداران طی سال گذشته بالغ بر ۱۸ هزار برنامه فرهنگی در کتابخانههای استان برگزار شده است.
وی با بیان اینکه طی سال جاری دو کتابخانه در استان سمنان افتتاحشده است، افزود: کتابخانه شهید محسن فخری زاده پس از ۱۱ سال انتظار در شهرستان مهدیشهر و کتابخانه روستایی دیزج شاهرود با نام شهید علی نوری با حضور مادر شهید ازجمله آنها است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان سمنان با بیان اینکه کتابخانههای عمومی استان مجموعاً ۳۵ هزار و ۴۶۲ نفر عضو دارد، ابراز داشت: در این کتابخانهها بیش از یکمیلیون و ۱۱۹ هزار کتاب در مخزن نگهداری میشود.
طاهریان بابیان اینکه در حال حاضر ۵۵ کتابخانه نهادی و ۱۸ کتابخانه مشارکتی یا مستقل در استان سمنان فعال است، تصریح کرد: تلاش این نهاد بر توسعه کتابخوانی در جای جای استان است که راهاندازی و تجهیز این مراکز همهساله در دستور کار قرار دارد.
وی بابیان اینکه برنامههای هفته کتاب در راستای افزایش فعالیتهای کتابخوانی به انجام رسیده است، افزود: افتتاح بخش ناشنوایان کتابخانه مرکزی سمنان در دو روز گذشته از جمله اقدامات خوب در این راستا تلقی میشود.
طاهریان افزود: بهدلیل کثرت برنامه های هفته کتاب، در استان، اقدامات مرتبط با این هفته طی ۱۴ روز ارائه می شود.
در ادامه حمیدرضا نظری، نویسنده کتاب «جام شهود» ضمن بیان اینکه استان سمنان از دیرباز مهد پرورش بزرگانی در حوزههای مختلفی همچون، ادبیات، عرفان، فقه و فلسفه بوده است و این جریان تا دوران معاصر ادامه داشته، بیان کرد : شیخ علاءالدوله سمنانی، بایزید بسطامی، ابوالحسن خرقانی، فروغی بسطامی و منوچهری دامغانی از جمله مفاخر و مشاهیر استان سمنان هستند. دکتر غلامرضا اعوانی از بزرگان معاصر و چهره ماندگار کشور از استان سمنان است.
نظری با تأکید بر اینکه به دلیل اهمیت و نقش شیخ علاءالدوله سمنانی در حوزه عرفان اسلامی تاکنون پژوهشهای مختلفی پیرامون زندگی و آثار این عارف بزرگ قرن هفتم و هشتم صورت گرفته است، گفت: کتاب «جام شهود» حاوی مقالاتی است که برخی از این مقالات در کنگره بینالمللی شیخ علاءالدوله سمنانی که در سال ۱۳۸۰ برگزار شد، ارائه شده است. از دیگر مقالات این کتاب میتوان به مقالاتی اشاره کرد که در سالهای اخیر توسط اساتید دانشگاهی و پژوهشگران مختلف به رشته تحریر درآمده است. این کتاب توسط انتشارات حبله رود در سال ۱۳۹۹ منتشرشده است.
شایانذکر است، در این مراسم از کتاب «جام شهود» نوشته حمیدرضا نظری رونمایی شد و همچنین اسامی منتخبین استان سمنان در هفته کتاب، کتابخوانی و کتابدار اعلام شد.
ابوطالب جلالی، فرماندار شهرستان شاهرود و رئیس انجمن کتابخانههای عمومی این شهرستان با عنوان رئیس انجمن کتابخانههای برتر استان؛
احمد ملایری، فرماندار شهرستان میامی و رئیس انجمن کتابخانههای عمومی این شهرستان با عنوان رئیس انجمن کتابخانههای عمومی برتر استان؛
احمد نورانی، خیر برتر استان در اهدای کتاب؛
ابراهیم نمازی، خیر برتر استان در واگذاری ساختمان برای راهاندازی مجدد کتابخانه عمومی در روستای حسینآباد کالپوش شهرستان میامی؛
فاروق نیازی، کتابدار کتابخانه مرکزی استان با عنوان کتابدار برتر؛
محبوبه قربانی، مسئول کتابخانه عمومی البرز شهرستان شاهرود با عنوان مسئول کتابخانه برتر؛
زینب فرازی، مسئول کتابخانه عمومی شهید شاهچراغی شهرستان دامغان با عنوان مسئول کتابخانه برتر؛
سمانه امیر جان، مسئول کتابخانه عمومی حکیم الهی سمنان با عنوان مسئول کتابخانه برتر؛
طیبه جاویدی الیکائی از کتابخانه عمومی استاد مطهری شهرستان گرمسار با عنوان کتابدار برتر؛
لیلا گودرزی، از کتابخانه عمومی ثامن الائمه روستای نام نیک از شهرستان میامی با عنوان کتابخانه برتر؛
جواد رئیسیان، از کتابخانه عمومی حاج علیاصغر درواری روستای دروار شهرستان دامغان با عنوان کتابخانه برتر؛
ملیحه محمدی نژاد، از کتابخانه عمومی مرحوم محمد ترامشلو روستای ده سلطان شهرستان آرادان با عنوان کتابخانه عمومی برتر؛
مهرسانا باصری، با عنوان کتابخوان برتر خردسال عضو کتابخانه مرکزی استان سمنان؛
آسنا روشنضمیر، کتابخوان برتر کودک از کتابخانه عمومی شهید شاطریشهرستان سمنان؛
فاطمه (آرام) مومنآبادی، کتابخوان برتر نوجوان عضو کتابخانه عمومی شیخ محمود مزدقانی روستای مومن آباد شهرستان سرخه؛
سیده شکوفه موسوی، با عنوان کتابخوان برتر از کتابخانه عمومی آیت الله کبیر شهمیرزادی شهرستان مهدیشهر؛
هاجر خاتون تجلی، کتابخوان برتر بزرگسال عضو کتابخانه عمومی دریادار شهید محمدابراهیم همتی شهرستان سمنان
و طاهره رهایی، مسئول کتابخانه عمومی شهید غلامرضا شهروی روستای لاسجرد از شهرستان سرخه باعنوان کتابخانه برتر در حوزه خدمات تحویل کتاب در محل معرفی و تقدیر شدند.
ارسال نظر