به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان تهران؛ همزمان با هفته کتاب، محافل قرآنی شهرستان های استان تهران با حضور محمد هادی ربیعی، قاری برجسته و کارشناس قرآنی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، فهیمه اطهری، رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان قدس، مرضیه مقدم دبیرمحفل قرآن شهرستان قدس، حجت الاسلام و المسلمین ابوالفضل صلح جوی استاد و مدرس حوزه علمیه؛ دبیری محفل قرآنی کتابخانه حضرت فاطمه (س) و تنی چند از کتابداران در بستر فضای مجازی آغاز به کار کرد.
دراین مراسم، «هادی ربیعی مجری- کارشناس، قاری برجسته و کارشناس قرآنی صدا و سیما» با بیان اینکه آغاز به کار محافل قرآنی اتفاق خوبی است و زمینه انس بیشتر ما را با قرآن فراهم خواهد کرد افزود: در روز وفات حضرت معصومه (س) هسیتم و از ایشان مدد میخواهیم که دستگیرما باشد و ما را دوستدار قرآن قرار دهد. باید همواره قرآن را در سبد زندگی خود قرار داده تا بتوانیم زندگی با کیفیتتری را تجربه کنیم.
وی ادامه داد: یکی از آسیبهایی که معمولاً به آن توجه نمی کنیم این است که هیچگاه قرآن را با زبان فطری برای اقشار جامعه مطرح نکردیم در حالی که باید مخاطب را به خوبی بشناسیم و مفاهیم قرآنی را در راستای زبان مخاطبین ارائه دهیم.
این کارشناس قرآنی صدا و سیما با بیان اینکه قرآن برای هر قشری حرفی دارد تصریح کرد: ما باید بتوانیم از مفاهیم قرآنی به نحوی استفاده کنیم که «قرآن چراغ راه» ما قرار بگیرد. قرآن به ما میآموزد آنچه را که یاد میگیریم باید در خدمت خود و خلق خدا باشد.
ربیعی اضافه کرد: ما در حال نوشتن سطرهای کتاب زندگی خودمان هستیم و با این نوشتن ها میتوانیم به زندگی ها جهت داده و آن را متعالی سازیم. علامه طباطبایی معتقد است که «ما برای ابدیت خلق شدیم و باید برای این ابدیت برنامه ریزی داشته باشیم» و قرآن به ما می آموزد که رابطه ما با زندگی یک زندگی ابدی و روبه رشد است.
مجری و کارشناس برنامه یادآور شد: نوع نگاه و برنامه ریزی ما به زندگی میتواند زندگی پُر برکتی را رقم بزند واز اینکه کتاب زندگی ما یک کتاب خواندنی برای بشریت باشد لذت ببریم. امیدواریم که در روز قیامت، کتاب زندگی ما را به دست راستمان بدهند و از این فرصتی که برای ما پیش آمده تا خدمت گزار قرآن باشیم استفاده پر برکتی بکنیم.
«فهیمه اطهری رئیس اداره کتابخانههای عمومی شهرستان قدس» نیز در این مراسم با بیان اینکه قرآن کتاب زندگی است و چقدر خوب است که بزرگترین معجزه پیامران کتاب قرآن است افزود: بی شک، قرآن «کتاب زندگی» است و مهمترین نکته، عمل کردن به قرآن است و امیدواریم با آغاز به کار محافل قرآنی در کتابخانهها از این کتاب مقدس غافل نشویم.
در ادامه «مرضیه مقدم دبیرمحفل قرآن شهرستان قدس» با تبریک هفته کتاب و کتابخوانی گفت: معتقدم کتابخانههای عمومی نباید تنها مکانی برای دسترسی کتابهای مختلف باشند بلکه باید تبدیل به پایگاه های اجتماعی و فرهنگی در سطح جامعه بشوند و یکی از استراتژیهای مهمی که ما را به این هدف مهم نزدیکتر میکند «ایجاد محافل مختلف فرهنگی و اجتماعی در سطح کشور» است و یکی از مهمترین این محافل، «محافل قرآن و عترت» است که باید برای گسترش آن در سطح کشور برنامه ریزی داشته باشیم.
وی ادامه داد: شهرستان قدس در راستای بخش نامه هایی که از سوی اداره کل کتابخانهها ارسال شده مقررشد که یک محفل قرآنی را تشکیل دهد که انشاالله بزودی نیز راه اندازی خواهد شد. البته این فعالیتها شامل دو بخش خواهد شد. نخست؛ فعالیتهای آموزشی همچون قرائت قرآن، تفسیر، ترجمه قرآن و آموزش تجوید برای سنین مختلف و گروه دوم، فعالیتهای تبلیغی است که شامل کلاسهای سیر مطالعاتی مختلف با موضوع قرآن، قصه گویی و نقاشی برای کودکان، برگزاری مسابقات قرآنی و جلسات دینی وتربیتی خواهد بود. انشاءالله تلاش خواهیم کرد تا از همه ظرفیتهای کتابخانههای شهرستان قدس در این راستا استفاده کنیم.
سپس ابوالفضل صلح جوی استاد و مدرس در حوزه علمیه رباط کریم که دبیری محفل قرآنی کتابخانه حضرت فاطمه (س) را بر عهده دارد در این مراسم اظهار داشت: امیدواریم بتوانیم ازظرفیت کتابخانه ها و انجمن کتابخانهها که در پیش روی ما قرار دارد در راستای تفسیر و معانی وتلاوت قرآنی استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه امروز نباید ترغیب و تشویق کتاب خوانی را فراموش کنیم گفت: البته روش های کتاب خوانی نیزامروز تغییر کرده و کتابهای صوتی وارد شده اند و لازم است ما فرهنگ قرآنی را از مسیر محافل و انجمنها پیگیری کنیم.
صلح جو در پایان ابراز امیدواری کرد کتابخانه حضرت فاطمه (س) بتواند در راستای ترویج فضای قرآنی، گامهای موثری را در کشور بردارد.
ارسال نظر