شنبه ۷ آبان ۱۴۰۱ - ۲۲:۴۴

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در نشست با اهالی رسانه استان بوشهر:

اولویت ما در نهاد، حضور مردم در کتابخانه‌های عمومی است

نشست خبری دبیرکل نهاد با اصحاب رسانه بوشهر (3).jpg

مهدی رمضانی دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور شامگاه شنبه ۷ آبان ۱۴۰۱ در ادامه سفر استانی خود به بوشهر در نشست با اهالی رسانه استان بوشهر به تبیین اهم برنامه‌های نهاد در سال جاری پرداخت.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، مهدی رمضانی دبیرکل نهاد شامگاه شنبه، ۷ آبان در جریان سفر یک‌روزه خود به استان بوشهر در نشست با اهالی رسانه که در سالن اجتماعات کتابخانه عمومی خلیج فارس برگزار شد، گفت: یکی از کارهایی که دولت سیزدهم به آن تاکید ویژه دارد، حضور وزرا و مسئولان در استان‌ها و پیگیری مسائل و مشکلات مردم بدون واسطه و به‌صورت مستقیم است.

وی ادامه داد: هر چه در توسعه فضای کتابخوانی موفق باشیم اما تا زمانی که مردم از کتابخانه‌های عمومی استقبال نکنند، کار خاصی نکرده‌ایم. بنابراین اهتمام ویژه‌ای در جذب مخاطب کتابخانه‌ها به‌ویژه مخاطب کودک و نوجوان داریم و در این راستا، بخش کودک و نوجوان را در بیشتر کتابخانه‌های نهادی فعال کرده‌ایم و به‌دنبال این هستیم کتاب را در میان این قشر نهادینه کنیم. افزون بر این، تلاش می‌کنیم به کمک وزارت آموزش و پرورش، ارتباط پایدار را میان کتابخانه و مدرسه، کتابخانه و خانه ایجاد کنیم. در این زمینه مدل‌هایی نوشته شده که پس از کارشناسی‌های لازم، اجرایی می‌شود.

اولویت ما در نهاد، حضور مردم در کتابخانه‌های عمومی است

بازتعریف خدمات کتابخانه عمومی خلیج فارس بوشهر

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به کتابخانه عمومی خلیج‌فارس که بزرگ‌ترین کتابخانه عمومی استان بوشهر است، توضیح داد: با بازتعریف خدمات این کتابخانه، خدمات نوین و متنوعی متناسب با استانداردهای جهانی کتابخانه‌ای در این فضای فرهنگی ارائه خواهد شد که شامل اتاق علم، گالری، خدمات به افراد با نیازهای خاص، دیداری شنیداری، خدمات شغلی و... می‌شوند.

رمضانی تاکید کرد: با توسعه خدمات کتابخانه‌های عمومی در مناطق کم‌برخوردار می‌خواهیم عدالت فرهنگی را در سراسر کشور برقرار کنیم که شعار اصلی دولت سیزدهم است. یکی از کمبودهای بزرگ حوزه کتابخوانی استان بوشهر، نبود کتابخانه مرکزی است که خوشبختانه این مهم با پیگیری‌های حیدر راهب، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان و اهتمام استاندار محترم به‌عنوان رئیس انجمن کتابخانه‌ای استان بوشهر در آستانه محقق شدن است و ما هم در نهاد به سهم خود همه تلاشمان را به کار می‌گیریم تا به تعهداتی که در این زمینه داریم، عمل کنیم.

اولویت ما در نهاد، حضور مردم در کتابخانه‌های عمومی است

ضرورت تسهیل دسترسی مردم به کتابخانه های عمومی

وی یادآور شد: از دید ما، استان بوشهر در زمینه ساختارهای کتابخوانی جزء استان‌های بحرانی کشور نیست ولی باید کاری کنیم که دسترسی مردم به کتابخانه‌ها تسهیل شود. البته این را انکار نمی‌کنیم که چرخه کتابخوانی در این استان با استانداردها و فضای مطلوب فاصله دارد اما با جدیت در حال پیگیری جلب مشارکت شهرداری‌ها، راه و شهرسازی و... برای راه اندازی ساختارهای کتابخوانی در این استان هستیم.

دبیرکل کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به ضریب شاخص‌های چهارگانه کتابخانه‌های عمومی در استان بوشهر توضیح داد: در استان بوشهر به نسبت جمعیتی که دارد شاخص سرانه کتابخوانی به ازای هر ۲۵ هزار نفر ۶/۱ متر مربع و زیربنا ۴/۲ مترمربع است. همچنین به ازای هر ۱۰۰ نفر ۲/۹۶ کتاب وجود دارد.

اولویت ما در نهاد، حضور مردم در کتابخانه‌های عمومی است

اهتمام ویژه نهاد برای برآوردن نیاز مطالعه و کتاب کودکان و نوجوانان

وی در این نشست در پاسخ به این سوال که نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور چه برنامه ای برای کودکان و نوجوانان دارد که به خواندن کارهای ترجمه تمایل پیدا کرده اند، گفت:‌ متاسفانه در این چند سال با اینکه به آثار تالیفی کودک و نوجوان توجه زیادی شده است اما همچنان کتاب‌های ترجمه نزد کودکان و نوجوانان پرمخاطب‌تر است. البته انگیزه‌های مالی و اقتصادی در این بخش بسیار تاثیرگذار است.

رمضانی تاکید کرد: البته خرید کتاب‌های تالیفی با تعلقات ایرانی و دینی در اولویت ماست که به فراخور نیاز و سلیقه کودکان و نوجوانان ایرانی پدید آمده‌اند و چون بین ۶۰ تا ۸۰ درصد اعضای کتابخانه‌های عمومی را اعضای کودک و نوجوان تشکیل می‌دهد ما اهتمام ویژه‌ای در انتخاب منابعی داریم که پیش‌برنده باشد. البته افزون بر تقویت منایع بخش کودک و نوجوان، تولید کتاب کودک و برپایی رویدادها و جشنواره‌های مختلف مثل هدهد سفید (در سال ۹۸)  و جشنواره قصه‌گویی «نهال امید» (در سال ۹۷) نشان دهنده اهمیت دادن کتابخانه‌های عمومی به این گروه سنی درذ سال های گذشته است.

وی با اشاره به ضعف شدید نشر کشور در تولید محتوا برای نوجوانان تصریح کرد: تا کنون به‌صورت مستقل در عرصه کتاب، فیلم و بازی و همچنین تولید محتوا برای گروه سنی نوجوان در ایران اتفاقی نیفتاده است و همواره در حوزه کتاب، نوجوان را در کنار کودک یا جوان قرارداده‌ایم. در حالی که نیاز نوجوان در هیچ‌یک از این بخش‌ها نمی‌گنجد. از این‌رو، افراد این گروه سنی حاضر نیستند به بخش کودک و نوجوان کتابخانه‌ها بروند. بنابراین بایستی کارهای تالیفی در حوزه نوجوانان تقویت و حمایت شود. 

اولویت ما در نهاد، حضور مردم در کتابخانه‌های عمومی است

اولویت ما در نهاد، حضور مردم در کتابخانه‌های عمومی است

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
3 + 3 =