به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، مرحله دوم طرح «با هم بخوانیم» با مشارکت ۳۵ کتابخانه عمومی منتخب از سراسر کشور در شهریور ماه سال جاری برگزار شد.
کتابخانه عمومی ملاعبدالله بشروی واقع در شهرستان بشرویه در فاصله ۳۲۰ کیلومتری از مرکز استان خراسان جنوبی یکی از کتابخانههای حاضر در این طرح بود. این کتابخانه با ۴۶۰ متر مربع زیربنا و ۳۲ هزار و ۲۲۶ نسخه کتاب، شامل بخشهای مختلف از جمله بخش کودک، بخش جستجو و کافی نت، دیداری شنیداری، کمک درسی، مرجع و دارای یک هزار و ۶۱۱ عضو فعال است که دو سوم اعضای آن را کودکان و نوجوانان تشکیل میدهند.
مریم کیانی کتابدار کتابخانه عمومی ملاعبدالله بشروی است که کار خود را از تیرماه سال ۱۳۷۶ در این کتابخانه آغاز کرد و در ادامه در سال ۱۳۸۳ عهده دار مسئولیت این کتابخانه عمومی شد و اولین بخش کودک نیمه مستقل در استان خراسان جنوبی را راه اندازی کرد. برنامه های شاخص حوزه کودکان در کتابخانه بشروی و آمار بالای عضویت آنها بهانه ای برای انتخاب این کتابخانه به عنوان یکی از سه کتابخانه استان خراسان جنوبی در دور اول اجرای طرح «با هم بخوانیم» بود که با استقبال فراوان دانش آموزان و خانواده هایشان همراه شد.
کیانی همچنین از سال ۱۳۹۴ تاکنون ریاست اداره کتابخانههای عمومی شهرستان بشرویه را بر عهده دارد. او دلیل استقبال اعضا و موفقیت اجرای دور اول این طرح را طی کردن دوره آموزشی پربار در تهران، کسب کوله باری از تجربه زیر نظر کارشناسان خبره در حوزه کودک و علاقه ویژه خود به حوزه های فرهنگی و بویژه کودک و نوجوان میداند.
این کتابدار درباره مشارکت فعال خود و کتابخانه عمومی ملاعبدالله بشروی در دور دوم اجرای طرح «با هم بخوانیم» گفت: روز ۹ مردادماه همزمان با اولین روز اجرای «طرح با هم بخوانیم» در کتابخانه ملاعبدالله بشروی برای من و اعضای طرح روزی سرشار از هیجان و لذت بود و تابستانی شیرین و خاطره انگیز را برایمان رقم زد. قبل از شروع طرح اعضایی را که ثبت نام کرده بودم به همراه خانواده هایشان دعوت کرده و جلسه توجیهی را برگزار کردم. همچنین جلسات داخل کتابخانه را هر هفته با دنیایی از خاطرات شیرین و ماندگار برگزار کردم و از سبقت گرفتن کودکان برای پاسخ دادن به پرسشنامه ها و رقابت برای انتخاب و دریافت کتابهای فردی توسط بچهها دچار شور و شعفی غیر قابل وصف می شدم.
وی درباره ویژگیهای اجرای این طرح تصریح کرد: به نظرم انتخاب بسته مطالعاتی که به ۵ ساحت جهانبینی، اخلاق و هویت عالی انسانی، کارآمدی و توانمندی، علم و فکر، آگاهی و انقلابیگری توجه شده و به کودکان سبک زندگی ایرانی اسلامی را آموزش میدهد، تنوع و ابتکار در شیوه اجرای طرح با تکنیک های متنوع خوانش، به چالش کشیدن فکر و ذهن کودکان با پاسخ به پرسشنامه ها و اجرای فعالیتهای جانبی و همچنین بسته های تشویقی برای اعضا، از مهمترین عوامل جذابیت باهم بخوانیم برای همه ما بود.
کیانی درباره استقبال گسترده کودکان و نوجوانان عضور کتابخانه از این طرح افزود: طرح با هم بخوانیم در اصل برای مشارکت ۱۲ کودک ۹ تا ۱۲ سال طراحی شده بود، ولی در حاشیه اجرای آن دهها کودک و نوجوان عضو کتابخانه عمومی ملاعبدالله بشروی منابع را به طور غیرمستقیم مطالعه کردند و خواستار مشارکت در طرح بودند. شیرین ترین لحظات اجرای طرح برایم لحظاتی بود بقیه کودکان کتابخانه در کنار بچه های طرح می نشستند و کتابها را می خواندند و همراه با اعضای طرح نقاشی می کشیدند.
این کتابدار در ادامه به بیان خاطراتی از برگزاری این طرح پرداخت و گفت: در دو جلسه پایانی با هم بخوانیم برای خوانش کتاب «جالی او خالی» با موضوع شهدا کودکان را به گلزار شهدای گمنام شهرستان بردم و بعد از عطر افشانی و تشریح اهمیت نقش شهدا در پیروزی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، کتاب را در همان محل خواندیم که تاثیرات زیادی روی کودکان گذاشت. به طوریکه روز بعد دو نفر از اعضا ماکت «منصور» قهرمان داستان را درست کرده و به کتابخانه آورده بودند.
وی افزود: در جلسه هفتم با توجه به اینکه بخشی از منابع طرح در خصوص آشنایی کودکان با تاریخ و آداب و رسوم استانها بود تصمیم گرفتم با هماهنگی اداره میراث کودکان را به یه گردش سه ساعته جهت بازدید از مکانهای تاریخی، کارگاههای ساخت سنگهای قیمتی، کارگاههای حوله بافی و خانه کرباس شهرستان ببرم که آن روز نیز روزی بیادماندنی برای کودکان شد.
کیانی درباره حضور مسئولان در کتابخانه طی اجرای این طرح گفت: در ششمین جلسه با هم بخوانیم کارشناسان اداره کل کارشناس محترم فرهنگی به همراه کارشناس توسعه و رئیس اداره حراست استان از طرح بازدید و با کودکان گفتگو کردند و نظراتشان را در مورد طرح جویا شدند، کودکان کتابخانه بشروی نیز حس خوب خود را در رابطه با کتابها و طرح به همکاران ستاد اعلام و خواستار ادامه آن شدند.
مسئول اداره کتابخانههای عمومی اداره شهرستان بشرویه یادآور شد: در مراسم اختتامیه طرح «با هم بخوانیم» آقای سید محمود پناهی، معاون سیاسی اجتماعی امنیتی فرمانداری، آقای حسین شاکری، ریاست شورای اسلامی شهر بشرویه، آقای عباس جعفرزاده، عضو انجمن کتابخانه های شهرستان و رئیس هیأت امنای آثار استاد بدیع الزمان فروزانفر، سرکار صافی، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی به همراه خانواده های اعضا حضور داشتند که در حضور همه از کودکان حاضر در این طرح تقدیر شد.
مریم کیانی با تاکید بر تاثیرات مثبت اجرای این طرح در آشنایی خانواده ها با جایگاه واقعی کتابخانهها گفت: به نظرم طرح «با هم بخوانیم» یک رویداد بی نظیر در تاریخچه فرهنگی کتابخانه ها است که علاوه بر ایجاد جذابیت، توانست تاثیر بسیار زیادی در روح و جان کودکان و کتابداران باقی بگذارد. این طرح علاوه بر دستاوردهای فراوانی که با خود به همراه داشت، نقش کتابخانه ها را به عنوان یک پایگاه فعال اجتماعی در بین اعضا و خانواده ها پررنگ تر کرد. بی شک اجرای اینگونه طرحهای اثرگذار، علاوه بر ترویج کتابخوانی در ارتقای جایگاه کتابخانه ها نیز تاثیر بسیار زیادی دارد.
ارسال نظر