به گزارش پایگاه اطلاعرسانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور، مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد به مناسبت سال نو میلادی و همزمان با سالروز وفات حضرت امالبنین(ع) و روز بزرگداشت مادران و همسران شهدا، با همراهی با آرا شاوردیان نماینده مسیحیان ارمنی شمال کشور در مجلس شورای اسلامی، با خانواده شهید «آلن آبکار شاه نظری» دیدار و گفتگو کرد.
آرا شاوردیان در ابتدای این دیدار به بیان نکاتی درباره نحوه شهادت آلن آبکار شاه نظری پرداخت و گفت: ما در جامعه مسیحیان ارامنه حدود ۶ شهید ترور داریم که یکی از آنها شهید آلن آبکار شاه نظری است. این شهید در سال ۱۳۶۱ در سن ۱۴ سالگی یک روز که پس از مدرسه به سمت مغازه پدر یکی از دوستانش میرفت، در یورش منافقین به مردم همراه با جمعی دیگر به شهادت رسید.
حفظ وحدت ملی و همزیستی دیدگاههای مختلف در کشور
مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد نیز در این دیدار با اشاره به برنامه سفرهای استانی خود در حدود یک سال گذشته گفت: در سفرهای استانی حتماً به دیدار یکی از خانواده شهدا میرویم و با آنها که از اقشار مختلفی نیز هستند دیدار و گفتگو میکنیم؛ از شهدای هواپیمای اوکراینی، شهدای انقلاب اسلامی، شهدای ابتدای جنگ تحمیلی، خانوادههایی که ۳ یا ۴ فرزند شهید داشتند تا خانواده شهدای مدافع حرم و مدافع امنیت. این دیدارها برای عرض ادب، احترام و تکریم است، برای آن است که بگوییم ما به یاد داریم افرادی برای کشور زحمت کشیدند و گردن ما حق دارند و در هر دیدار یک چیز جدید از این بزرگواران میآموزیم.
وی با گرامیداشت یاد شهید آلن آبکار شاه نظری یادآور شد: من سالهای زیادی در مرکز اسناد انقلاب اسلامی فعالیت میکردم و در آنجا کتابهای بسیاری منتشر کردیم. یکی از کتابهایی که در آن دوران منتشر کردیم کتابی با عنوان «تبار ترور» بود که طی آن جنایتهای منافقین فهرست شده بود. این کتاب برای ثبت و گرامیداشت نام و یاد این شهدا و همچنین ثبت جنایات منافقین، کار بسیار مهمی بوده است؛ چراکه منافقین بسیار بیرحمانه مردم را به شهادت میرساندند و واقعاً نمیتوان از جنایات منافقین گذشت. امیدواریم این کتاب ترجمه شود تا بهعنوان یک سند به جامعه بینالملل ارائه شود.
عضو شورای فرهنگ عمومی با اشاره به وقایع اخیر کشور و تأکید بر لزوم حفظ وحدت ملی در این دوران گفت: حفظ وحدت ملی میان دیدگاههای مختلف کشور برای التیام زخمهای وارد شده لازم و ضروری است. ما نشان دادیم که منافع ملی به تفاوت دیدگاه میان اقوام و مذاهب مختلف ارجحیت دارد. تاکنون توفیق نداشتم که با خانواده شهدای ارامنه و مسیحیان به این شکل در ارتباط باشم، اما امروز هر چه بیشتر با شما عزیزان ارتباط برقرار میکنیم بیشتر از همنشینی با شما لذت میبریم. از شما هم ممنونم که پذیرای ما بودید. سال نوی میلادی را به شما تبریک میگویم و امیدوارم در این کشوری که متعلق به همه ما است، با حال خوب در کنار یکدیگر زندگی کنیم.
اعلام آمادگی نهاد برای استفاده جامعه اقلیت از ظرفیتهای کتابخانههای عمومی
رمضانی در ادامه به معرفی نهاد کتابخانههای عمومی کشور پرداخت و گفت: نهاد مسئولیت کتابخانههای عمومی در کشور را بر عهده دارد که بیش از ۳ هزار مرکز را شامل میشود. مکانهای فرهنگی که سالانه بیش از چند هزار برنامه در این مراکز اجرا میشود و با اینکه تاکنون در حوزه اقلیتهای دینی و مذهبی برنامههایی وجود داشته و در جریان است، حتماً در آینده بهصورت جدیتر به این حوزه میپردازیم.
وی با اعلام آمادگی برای ارائه ظرفیتهای موجود در شبکه کتابخانههای عمومی کشور برای مسائل هموطنان اقلیت گفت: شبکه کتابخانههای عمومی کشور یک ظرفیت گسترده فرهنگی است که بر محور کتابخوانی و مطالعه بنیان نهاده شده و در کنار آن رویدادهای مختلف و متنوعی رخ میدهد؛ بهعنوان مثال نهاد تنها مجموعهای است که به نابینایان خدمات فرهنگی ارائه میکند؛ محافل ادبی، قرآنی، فضای علمی و غیره در فضای شبکه کتابخانههای عمومی فعال است. به لحاظ گستردگی شبکه کتابخانههای عمومی ایران در منطقه رتبه اول را دارد و در آسیا نیز جزء چند کشور اول است. انشاءالله از ظرفیت این شبکه گسترده استفاده میکنیم تا مسائل مربوط به هموطنان اقلیت را نیز پیگیری کنیم.
در این دیدار داماد خانواده آبکار شاه نظری نیز ضمن خیر مقدم به میهمانان، به بیان نکاتی درباره شرایط زندگی خانواده شهید و خاطره دیدار رهبر انقلاب با مادر شهید پرداخت.
ارسال نظر