به گزارش روابط عمومی ادارهکل کتابخانههای عمومی استان خراسان رضوی، رئیس کتابخانه غازی خسروبیگ سارایوو و هیئت همراه از بخش نسخ خطی و مخزن کتب خطی و سنگی و بخش مرمت کتابخانه آستان قدس رضوی بازدید کردند.
ابوالفضل حسنآبادی، مدیر مرکز نسخ خطی کتابخانه آستان قدس رضوی با اشاره به اینکه این بخش بزرگترین بخش مرکز چاپ سنگی در کشور است، گفت: بیش از ۵۳ هزار نسخه چاپ سنگی در این بخش موجود است و تمامی منابع این بخش اسکن و از طریق کتابخانه دیجیتال آستان قدس رضوی در دسترس هستند.
وی با اشاره به اینکه نخستین کتابی که به این بخش اهدا شده مربوط به هزار و صد سال پیش است، گفت: اهدای قرآن به حرم مطهر از قرن سوم وجود داشته که به تدریج پس از مرمت در این بخش نگهداری میشوند؛ قدیمیترین قرآن کامل دنیا در بخش نسخ خطی کتابخانه آستان قدس رضوی نگهداری میشود که پس از ارسال برای آزمایشهای لازم به کشورهای مختلف، تاریخ آن به دوره ۸۰ تا ۱۱۰ هجری قمری تأیید شده است.
حسنآبادی تأکید کرد: به قطع، بررسی مجدد قرآنهایی که در این بخش نگهداری میشود، نظر بسیاری از کارشناسان غرب را نسبت به خط و خوشنویسی تغییر خواهد داد.
وی از آمادگی کتابخانه آستان قدس رضوی برای تعاملات بیشتر خبر داد و گفت: ما میتوانیم یک نسخه کپی از نسخ خطی شما را به صورت امانی، در این بخش برای آیندگان نگهداری کنیم.
عثمان لاویچ در این بازدید ضمن ابراز خوشحالی از حضور در کتابخانه آستان قدس رضوی گفت: ما هم در کتابخانه غازی خسروبیگ، نسخ خطی و اسناد را نگهداری میکنیم و این منابع را دیجیتال و فهرستنویسی کردهایم.
وی ادامه داد از آنجایی که بوسنی و هرزگوین یک منطقه آشوبخیز است، ما تمام سعیمان حفاظت از این منابع است و حفظ این آثار مکتوب مهمترین وظیفه ما در کتابخانههای جهان اسلام در قلب اروپا است و به این منظور از این نسخ دیجیتال شده، در کشورهای مالزی و ترکیه نیز نگهداری میکنیم.
در ادامه از بخش مخازن کتب خطی و سنگی کتابخانه آستان قدس رضوی بازدید به عمل آمد. همچنین رئیس و کتابداران کتابخانه غازی خسروبیگ با حضور در بخش مرمت نسخ خطی با فرآیند مرمت این آثار، آشنا شدند.
ارسال نظر