به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان تهران، چهارمین نشست از سلسله نشستهای کتابخوانی استان تهران با محوریت کتاب «ملت عشق» نوشته الیف شافاک و ترجمه ارسلان فصیحی از انتشارات ققنوس با حضور حامد عبدوس، مدیرکل تأمین منابع کتابخانه های نهاد کتابخانه های عمومی کشور و کارشناسان اداره کل منابع، کارشناسان واحد منابع اداره کل کتابخانه های عمومی استان تهران و جمعی از کتابداران یکشنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۳ در کتابخانه مرکزی پارک شهر تهران برگزار شد.
در ابتدای این نشست فائزه یقموری، دبیر جلسه و کارشناس اداره کل منابع نهاد کتابخانههای عمومی کشور، اظهار داشت: کتاب «ملت عشق» اولین بار در سال ۱۳۹۴ بعد از پنج سال از نشر کتاب به زبان ترکی و انگلیسی با نامهای مختلف مانند چهل قانون عشق، سلسله عشق، شکوه عشق و... توسط انتشاراتهای مختلف در ایران به چاپ رسیده است. کتاب مذکور عنوان پرفروش ترین کتاب تاریخ ترکیه را از آن خود کرده است. این اثر همچنان در ایران در بین کتابهای پرفروش بوده و نامزد جایزه بینالمللی ادبی دوبلین IMPAC نیز شده است.
یقموری افزود: ملت عشق، شامل دو داستان است که به شکل موازی روایت میشوند؛ روایت معاصر آن مربوط به زنی به اسم اللا است که برای یک انتشاراتی شروع به کار میکند. بعد از آشنایی او با نویسندهای به اسم عزیز زاهارا، در جریان ویراستاری کتابی درباره شمس و مولانا، زندگی خانوادگی را رها کرده و با نویسنده همان کتاب، رابطه عاشقانهای آغاز میکند. روایت دوم، داستان شمس تبریزی و رابطه او با مولانا است.
دبیر جلسه با بیان اینکه الیف شافاک، نویسنده کتاب در زمینه مطالعات زنان و علوم سیاسی تحصیل کرده است، افزود: نویسنده اثر هنگام تحصیل در دوره فوقلیسانس، اولین کتاب داستانش را در سال ۱۹۹۴ و در سال ۱۹۹۷ هم رمان دومش را منتشر کرد. «شافاک» در سال ۱۹۹۸ با رمان «پنهان» برنده جایزه «رومی»، که به بهترین اثر ادبیات عرفانی ترکیه تعلق میگیرد، شد. وی نشان شوالیه را که از مدالهای فرهنگی کشور فرانسه است، دریافت کرد و بارها به فهرست نهایی و اولیه جوایز جهانی از جمله جایزه ادبیات داستانی زنان «اورنج» (بیلیز)، جایزه دستاوردهای زنان آسیایی، جایزه مهم «ایمپک دوبلین»، ادبیات داستانی مستقل بریتانیا، جایزه بینالمللی روزنامهنگاری و… راه پیدا کرده است.
در این جلسه کتابداران و کارشناسان استان تهران به بیان نظرات خود پرداختند. از محورهای مورد بحث، جذابیت اثر و چرایی پرفروش بودن این کتاب در بازار ایران بود. به اعتقاد حاضران در نشست، نثر نویسنده و زاویه دیدهای مختلف در داستان، ترجمه روان و خوشخوان، استفاده از شخصیتهای تاریخی مانند شمس و مولانا در داستان، بیان چهل قانون عشق، نبود داستان ایرانی در خصوص زندگی شمس و مولانا و عامه پسند بودن رمان و تأثیر رسانه در تبلیغات این کتاب، موجب پرفروش شدن این اثر شده است.
نفاط ضعف کتاب
همچنین به اعتقاد حاضران در این نشست عدم ارائه تصویر درست درباره زندگی شمس و مولانا، عدم تطابق تاریخ های ذکر شده در کتاب با زمان واقعی وقایع، یکسان بودن زبان راوی های مختلف داستان از قونیه قرن هفتم تا شخصیت های قرن بیست و یکم برخی از نقاط ضعف این کتاب است.
این نشست در راستای تعامل بیشتر کتابداران و کارشناسان استان تهران با اداره کل تأمین منابع کتابخانه های نهاد برگزار و با استقبال خوبی از سوی کتابداران مواجه شد. شایان ذکر است، نشست کتابخوانی استان تهران بهصورت ماهانه و مستمر برگزار خواهد شد.
ارسال نظر