به گزارش پایگاه اطلاعرسانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور، مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور در سفر به شهرستانهای شرق استان تهران با کتابداران دماوند، پردیس، فیروزکوه و شمیرانات دیدار و گفتگو کرد.
دبیرکل نهاد ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع کتابداران شرق استان تهران و گرامیداشت یاد و خاطره همه شهدای کشور، اظهار داشت: هنوز کشور در بهت درگذشت شهید بزرگوار، آیت الله رئیسی است. ایشان و همراهنشان همگی، حامی، یار و کمککننده حوزه فرهنگ، بهویژه حوزه کتابخانههای عمومی بودند. با رفتن آیت الله رئیسی، کشور شخصیت بزرگی را از دست داد و کمکم متوجه این موضوع میشویم. از دست دادن و فقدان ایشان برای ما محسوس خواهد بود و ما از فرصت حضور ایشان بیبهره ماندیم. جناب آقای رئیسی و دولت سیزدهم بیشترین حمایتها را از حوزه کتابخانهها داشتند. آخرین حضور ایشان در گفتگوی تلویزیونی با مردم و صحبت در حوزه کتابخانههای عمومی، بازدید ایشان از غرفه نهاد در نمایشگاه کتاب تهران و ابلاغ سند ملی ترویج خواندن (از آخرین مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی)، نمونههایی از این حمایتها است. در این مدت تمام تلاشمان این است که آنچه به عنوان تعهدات و وعدههای رئیس جمهورمان بوده، بر زمین نماند و محقق شود.
وی ادامه داد: یکی از کارهایی که ما میبایست برای رفع مسائل کتابخانهها انجام میدادیم، شناساندن کتابخانههای عمومی بود. مسئله کتابخانههای عمومی در حال حاضر از غربت خارج و بیش از پیش شناخته شده است. اکثر وزرا، دولت، مجلس و قوه قضائیه، نهاد و فعالیتهای کتابخانههای عمومی را میشناسند. بحمدالله اخیراً کتابخانه عمومی ۷۵ ساله شهید دستغیب شیراز را بازگشایی کردیم. بازسازی کتابخانه دستغیب در دولت دوازدهم شروع شد و در آن مدت طی ۴ سال تنها ۳۰ درصد پیشرفت داشت و ۷۰ درصد کار طی دو سال اخیر انجام شد. در حال حاضر خدماتی نوین در این کتابخانه ارائه میشود.
رمضانی تصریح کرد: در حوزه کتابخانهها به سه ضلع محوری اعتقاد دارم؛ کتابدار، عضو و کتابخانه؛ چنانچه هر یک از این سه ضلع دچار مشکل باشد، کار پیش نخواهد رفت. کتابخانه و کتابدار در خدمت عضو است؛ چنانچه حال کتابدار خوب نباشد، بهروز نباشد و... به عضو و به تبع آن به کتابخانه لطمه وارد میشود؛ اگر محیط کتابخانه مساعد نباشد و امکانات خوبی نداشته باشد، هم کتابدار و هم عضو لطمه میبیند. بنابراین ما یک مجموعه خدماتی هستیم که با اهتمام به این سه محور میتوانیم خدماتمان را به درستی ارائه کنیم.
وی افزود: بحث خدمت، از مهمترین نکات در علم اطلاعات و دانششناسی است و در این راستا تعریف و توسعه خدمت بسیار حائزاهمیت است. تلاش ما در این دوره این بوده است که هرچه اتفاق میافتد مبتنی بر پیوستهای علمی باشد.
دبیرکل نهاد با اشاره به برگزاری آخرین جلسه هیئت امنای کتابخانههای عمومی در دولت سیزدهم، که روز گذشته (۲۲ خردادماه) برگزار شد، گفت: در این جلسه مصوبات خوبی از جمله تقویم آموزشی نهاد داشتیم. ارائه گزارشهایی از وضعیت کتابخانههای روستایی و ابلاغ و اجرای بودجه نهاد، از دیگر مباحث این جلسه بود. تمامی اقدامات انجام شده یاریرسان نهاد کتابخانههای عمومی کشور در مسیر پیشرو خواهد بود. واقعیت این است که نهاد کتابخانهها وقتی میتواند پیشبرنده، مستقل و اثرگذار باشد که هر واحدش در نقطه خدمت خود استقلال عملکردی داشته باشد و این امر تنها با توانمندسازی و تفویض استانی و در ادامه کتابخانهای محقق خواهد شد.
رمضانی تصریح کرد: ما معتقدیم شرایط هر کتابخانه باید بر اساس منطقه محل خدمت آن تعریف شود و بر اساس نیاز منطقه منابع تأمین، خدمات تعریف و ساعات کار مشخص شود. ما تلاش کردیم در این مسیر حرکت کنیم و با دولت و مسئولین دولت سیزدهم این مسیر نهایی شد و در حال اجرا بود. به مشیت الهی این دولت سه ساله و تکدورهای بود اما بحمدالله مسیر طراحی شده مسیر درستی است به نحوی که کاندیداهای عرصه انتخابات معتقدند مسیر دولت باید ادامه پیدا کند و انشاءالله به حول و قوه الهی استمرار خواهد یافت.
گفتنی است، ادامه این نشست به پرسش و پاسخ کتابداران اختصاص یافت.
ارسال نظر