به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی استان خراسان رضوی، کارگاه آموزشی «بلوغ در پسران» با حضور جمعی از مادران در کتابخانه مرکزی امام خمینی(قدس سره) مشهد برگزار شد.
زهرا ایران پناه، مدرس کارگاه «بلوغ در پسران» گفت: بلوغ یک دوره در حال گذار است که در جسم، تفکر و شناخت رخ میدهد. دوران بلوغ در پسران طولانی تر از دختران است و خلق و خو و کنترل آن دست خوش تغییرات زیادی می شود. از همین رو والدین می بایست مهارتهای فرزندپروری به ویژه در دوران بلوغ را فراگیرند و با فرزندان خود در سنین بلوغ رابطه نزدیک داشته باشند.
وی افزود: فراگیری مهارت همدلی، مهارت گفتگو و درک متقابل برای والدین از الزامات دوره بلوغ پسران است؛ چراکه هدف در فرزندپروی برقراری رابطه صحیح با فرزند است. در واقع بدون این مهارت ها بنای اولیه رابطه ایجاد نخواهد شد.
ایران پناه ضمن برشمردن پنج احساس اصلی خشم، ترس، غم، شرم و شادی، اظهار کرد: نوجوان مدام در بین چهار حس منفی تحت کنترل بودن، شرم از بدن، شرم از مقایسه خود، غم و افسردگی و عزلت طلبی در حال چرخش است. در واقع این احساسات دائما در نوجوان بالا و پایین می شود و این اثر هورمونها و مغز است؛ بنابراین نوجوان احساس نیاز به رفیق و دوست پیدا می کند. این تغییرات به این واسطه رخ می دهد که نوجوان می خواهد درباره احساساتش صحبت کند و احتیاج به دوست تبدیل به یک نیاز دوران نوجوانی می شود.
وی در ادامه به مباحثی همچون ریشه یابی رفتار نوجوانان توسط والدین، استفاده از سیستم جدول مزایا و معایب، گفتگو صحیح با نوجوان، تایید و احترام نوجوان پرداخت.
گفتنی است، پایان جلسه به پرسش و پاسخ اختصاص یافت.
ارسال نظر