دوشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۲

گفتگو با برگزیده دهمین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب؛

نقش‌آفرینی کتابخانه پسوه در بهبود کیفیت زندگی روستایی

گفتگو با احمدی کیا

ابوبکر احمدی‌کیا دارای مدرک کارشناسی ارشد در رشته علم اطلاعات و کتابداری است که از سال ۱۳۹۷ به عنوان کتابدار در کتابخانه عمومی شهید آوینی روستای پسوه فعالیت می‌کند. او برگزیده دهمین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب است.

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان آذربایجان‌غربی، ابوبکر احمدی‌کیا، مسئول کتابخانه عمومی شهید آوینی روستای پسوه شهرستان پیرانشهر و برگزیده دهمین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب، مدرک کارشناسی‌ارشد خود را در رشته کتابداری از دانشگاه تهران کسب کرده و از آذرماه ۱۳۹۷، در کتابخانه عمومی شهید آوینی روستای پسوه، به عنوان مسئول کتابخانه و کتابدار، فعالیت خود را آغاز کرده است.

کتابخانه عمومی شهید سیدمرتضی آوینی روستای پسوه، یکی از بزرگترین و غنی‌ترین کتابخانه‌های روستایی شهرستان پیرانشهر است که در سال ۱۳۹۰ تاسیس شده است و به عنوان سومین کتابخانه شهرستان پیرانشهر، با مساحت ۱۵۰۰ مترمربع و زیربنای بیش از ۴۰۰ متر، به مردم منطقه لاجان ارائه خدمات می‌کند. این کتابخانه دارای بخش‌های مختلف از جمله سالن مطالعه، بخش کودک، بخش امانت، بخش مرجع، نمازخانه و بخش نشریات با بیش از ۴۰۰ نفر عضو فعال و  بیش از ۱۰ هزار جلد کتاب است.

ابوبکر احمدی‌کیا درباره فعالیت‌های این کتابخانه می‌گوید: نمایشگاه‌های کتاب، کارگاه‌های قصه‌گویی، شعرخوانی، شاهنامه‌خوانی، مسابقات فرهنگی، نقد کتاب، نشست کتابخوان، بازدید مدارس و سایر نهادهای فرهنگی، نمایشگاه‌های صنایع‌دستی، خاطره‌گویی، انجام بازی‌های محلی و شاد، اجرای طرح‌های ابتکاری و خلاقانه در جهت جذب مخاطب و انجام مراسم‌های جشن و عزاداری به‌فراخور مناسبت‌ها، کاروان جهادی کتابخوانی و حضور در موکب کتابخانه حسینی در مرز تمرچین برای خدمت به زائران اربعین، از فعالیت‌های این کتابخانه در راستای ترویج کتاب و کتابخوانی، در طول یکسال اخیر و سال‌های پیشتر در این کتابخانه، روستای پسوه و روستاهای محروم بخش لاجان بوده است.

وی با اشاره به اینکه کتابخانه روستا به عنوان مهم‌ترین پایگاه فرهنگی برای مردم محسوب می‌شود، افزود: در برنامه‌ریزی و انجام فعالیت‌های متنوع و خدمت‌رسانی، رفع مسائل و مشکلات روستا مورد توجه بوده است. برای نمونه، برای ایجاد دسترسی بیشتر به دانش‌آموزان در مناطق کم‌برخوردارتر و صعب‌العبور، گاهی با ماشین کتاب‌ها و نشریات را به مناطق دوردست می‌برم.

مسئول کتابخانه عمومی شهید سیدمرتضی آوینی روستای پسوه تصریح کرد: تمام سعی و تلاش کتابخانه، بهبود مشکلات و ارتقا سطح فرهنگی روستا است و امید است که به لطف خداوند منان و همکاری نهادهای فرهنگی، به این مهم دست یابیم.

احمدی‌کیا ضمن ابراز خرسندی، از برگزیده‌ شدن در این دوره جشنواره اضافه کرد: انتخاب این کتابخانه در سطح ملی و در دهمین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب، احساس خوشایندی به من و به اهالی روستا منتقل کرد و انگیزه‌ای بیشتر برای فعالیت‌های کتابخانه‌ای شد. اکنون، درصدد آن هستیم تا با استمرار و توسعه فعالیت‌ها، در سال‌های آتی نیز تلاش کنیم به عنوان روستای برگزیده، انتخاب شویم.

مسئول کتابخانه عمومی شهید آوینی ادامه داد: من بیشتر به کتاب‌های انگیزشی و داستان علاقه دارم و کتاب «دنیای سوفی» نوشته یوستین گوردر را برای مطالعه پیشنهاد می‌کنم.

این کتابدار در پایان، خاطرنشان کرد: از اینکه هر روز به کتابخانه می‌آیم و با فعالیت در این مکان، با معلومات و دانش دیگران در کتابخانه روبه‌رو می‌شوم، بسیار خوشحالم و دیدار با اعضای کتابخانه و فعالیت با آنها، بهترین خاطرات را برای من رقم می‌زند.

نقش‌آفرینی کتابخانه پسوه در بهبود کیفیت زندگی روستایی

نقش‌آفرینی کتابخانه پسوه در بهبود کیفیت زندگی روستایی

نقش‌آفرینی کتابخانه پسوه در بهبود کیفیت زندگی روستایی

نقش‌آفرینی کتابخانه پسوه در بهبود کیفیت زندگی روستایی

نقش‌آفرینی کتابخانه پسوه در بهبود کیفیت زندگی روستایی

نقش‌آفرینی کتابخانه پسوه در بهبود کیفیت زندگی روستایی

نقش‌آفرینی کتابخانه پسوه در بهبود کیفیت زندگی روستایی

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
8 + 10 =