به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی استان فارس، سومین اردوی کتابخوانی عشایر در منطقه بندریگ شهرستان فراشبند با حضور دانشآموزان و خانواده عشایر نشین و کتابداران کتابخانههای عمومی برگزار شد. کتابداران شهرستان فراشبند درباره خاطره خود از اجرای این برنامه و ضرورت ورود کتابخانههای عمومی به طرح های فرا کتابخانهای و توجه به عشایر گفتند.
فریبا پالیزدان، مسئول کتابخانه عمومی فردوسی روستای دژگاه، درباره اردوی کتابخوانی عشایر اظهار داشت: در منطقه ما سه روستای کوروش آباد، ایل سالار و علی آباد از جمله مناطق عشایری است. من تقریباً هر دو ماه یکبار به این روستاها سر میزنم و برنامههای فرهنگی فرا کتابخانهای را در این مناطق اجرا میکنم. خیرین منطقه را با خود همراه میکنم تا بتوانم بستههای غذایی، لباس و نوشت افزار را برای بچهها تأمین کنم.
مسئول کتابخانه عمومی فردوسی روستای دژگاه گفت: در بسیاری از این برنامهها اعضای فعال کتابخانه با من به اردوهای عشایر میآیند تا با کمک هم، برنامه های متنوع و پربارتری را اجرا کنیم.
این کتابدار با اشاره به حضورش در بیشتر روستاهای منطقه برای اجرای برنامههای فرهنگی برای دانشآموزان، اضافه کرد: من علاقه خاصی به مناطق عشایری دارم و فکر میکنم که باید برای دانشآموزان عشایر برنامهریزی بیشتری صورت گیرد.
فاطمه جوکار، مسئول کتابخانه عمومی نیایش شهر نوجین فراشبند، آشنایی دانشآموزان با خدمات کتابخانهای را مهمترین تأثیر اردوهای کتابخوانی برشمرد و گفت: بسیاری از دانشآموزان عشایر حتی نمیدانند مکانی به نام کتابخانه وجود دارد که میتوانند خدمات گستردهای را به صورت رایگان در آنجا دریافت کنند. با اجرای چنین برنامههایی دانش آموزان عشایر با کتابخانهها و خدمات آنها آشنا میشوند و در مییابند چگونه باید از کتابخانه استفاده کنند.
این کتابدار گفت: شادی و نشاط دانشآموزان عشایر در جمع کتابداران هنگام شنیدن قصهها در ذهنم ماندگار شد.
جوکار با اشاره به تجربه خود از برنامههای فراکتابخانهای تصریح کرد: من در سال ۱۳۹۵ طرح سفیر کتاب را در روستای فاقد کتابخانه خانیک اجرا کردم. هر دو هفته یک بار کتابها را برای دانشآموزان میبردم و برای آنها کارگاهها و برنامههای فرهنگی اجرا میکردم.
مسعود قربانی، مسئول کتابخانه عمومی «خلیج فارس» شهر دهرم شهرستان فراشبند از دیگر کتابداران حاضر در این اردو عنوان کرد: از اول صبح حس و حال بسیار خوبی بود و انرژی مثبت از دانش آموزان عشایر گرفتم. من قصهگویی، گلستان خوانی و و شاهنامه خوانی را اجرا کردم در هنگام قصهگویی به چهره بچهها نگاه میکردم انرژی مثبت آنها منتقل میشد. امیدوارم این طرحها تداوم داشته باشد و ما برای مناطقی که فاقد کتابخانه هستند برنام ههیا فرهنگی اجرا کنیم.
محمدرضا نوشادی، مسئول کتابخانه عمومی فرهیختگان شهرستان فراشبند نیز اردوی کتابخوانی عشایر را یکی از بهترین برنامههای فرهنگی کتابخانهها توصیف کرد و گفت: این برنامه طی دو سال گذشته در سطح مناطقی که به کتابخانه و منابع مطالعاتی دسترسی ندارند، اجرا شد.
مسئول کتابخانه عمومی فرهیختگان شهرستان فراشبند با تأکید بر ضرورت توجه به دانشآموزان عشایری تصریح کرد: برگزاری این برنامه در نقاط پهناور فارس قدم موثری در جهت برقراری عدالت فرهنگی است و زمینهساز رشد و بالندگی و شناسایی استعدادهای نهفته دانشآموزان محروم عشایری میشود.
فاطمه فولادی، کتابدار کتابخانه فرهیختگان نیز درباره این اردو عنوان کرد: این، اولین تجربه من نیست. ما قبلاً هم برنامههایی را برای عشایر برگزار میکردیم و کتاب را برای آنها میآوردیم. من به عنوان کتابدار از حضور در میان دانش آموزان عشایر و ارائه خدمات فرهنگی خوشحال میشوم و به آن افتخار میکنم.
این کتابدار اضافه کرد: کودکان عشایر از بسیاری از امکانات محروم هستند. آنها علیرغم علاقه زیادی که به کتاب خواندن دارند، به کتابخانه دسترسی ندارند و حتی چند جلد کتاب در مدارس عشایری آنها نیست. دانش آموزان عشایر دارای استعدادهای شگرفی هستند که باید شکوفا شود.
سیاوش خرم، دیگر کتابدار کتابخانه فرهیختگان شهر فراشبند عنوان کرد: این اردو اولین تجربه من برای حضور در میان عشایر و اجرای برنامههای فرهنگی است. استقبال دانش آموزان و علاقه آنها برای من بسیار جالب توجه بود. این حس همدلی و همکاری که بین کتابداران و دانش آموزان عشایر به وجود میآید، ماندگار خواهد بود.
زهرا جمشیدی، رئیس اداره کتابخانههای عمومی شهرستان فراشبند نیز با درخصوص اجرای این طرح عنوان کرد: امسال دومین مرحلهای است که اردوی کتابخوانی عشایر در شهرستان فراشبند اجرا میشود. سال قبل در اسفند ماه، این رویداد در منطقه رهنی اجرا شد که بسیار مورد استقبال قرار گرفت. به همین منظور امسال نیز در منطقه بند ریگ میزبان دانش آموزان عشایر بودیم.
جمشیدی با اشاره به وجود جمعیت زیاد ترک نشین و عشایر در منطقه فراشبند گفت: با توجه به ضرورت توجه ویژه به این منطقه، طرحهایی در این منطقه اجرا میشود. پیش از این طرح سفیر کتاب در شهرستان اجرا میشد که در این طرح برخی از کتابداران ما به صورت داوطلبانه در مناطق عشایری حضور پیدا میکردند و و کتاب را به دست مردم منطقه عشایری میرساندند.
وی در ادامه تصریح کرد: از سوی مدارس عشایری درخواست برای همکاری کتابداران و اجرای برنامه فرهنگی در مدارس بسیار است و ما شاید نتوانیم پاسخگوی تمام این درخواستها باشیم. اردوهای یک روزه این ظرفیت را دارد که تعداد زیادی از مدارس را تجمیع کنیم و خدمات فرهنگی یک روزه برای آنها اجرا شود. در این دوره، اردو با حضور حدود شش مدرسه عشایری با ۷۰ دانش آموز برگزار شد.
رئیس اداره کتابخانههای عمومی شهرستان فراشبند ضمن اشاره به استقبال دانشآموزان و خانوادههای عشایر از اجرای اردوهای مشابه اظهار داشت: این اقدام بازتاب بسیار خوبی داشته و بسیاری از مردم و مسئولان را برای انجام این کارها همدل کرده است که سبب بسترسازی و ارائه خدمات و عشایر خواهد شد. فرمانداری شهرستان، بخشداری مرکزی، هلال احمر اداره امور عشایر، اداره آموزش و پرورش عشایر و اداره بهزیستی فراشبند در اجرای این طرح با ما همکاری کردند.
ارسال نظر