به گزارش روابط عمومی ادارهکل کتابخانههای عمومی استان فارس، چهارمین اردوی کتابخوانی عشایر فارس در سال جاری، جمعه ۱۹ بهمنماه همزمان با ایامالله دهه فجر، در منطقه آب شیرین سیستان شهرستان جهرم و با حضور جهانبخش میرزاوند، رئیس سازمان امور عشایر کشور؛ محمدرضا رضایی کوچی، نماینده مردم جهرم و خفر در مجلس شورای اسلامی؛ محمدحسین فیروزی، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان فارس؛ عبدالعلی کریمی، مدیرکل امور عشایر فارس؛ میثم رضازاده، مدیر آموزش و پرورش عشایر فارس؛ سرهنگ سیدمحمد شکوهی، فرمانده سپاه عشایر فارس؛ محمدحسن شعبانی فرماندار ویژه جهرم،و کتابداران و مدیران این شهرستان، دانشآموزان و خانواده عشایر و مسئولان شهرستان جهرم برگزار شد.
در این اردو همچنین، از طرح «آب و کتاب»؛ ارسال کتاب و نشریه به مناطق عشایری استان فارس رونمایی شد. طرح آب و کتاب قرار است در بهمن و اسفند ماه سال جاری، با همکاری ادارهکل کتابخانههای عمومی استان فارس و ادارهکل امور عشایر فارس اجرا شود.
طرح «آب و کتاب» فارس باید در سطح کشور اجرایی شود
رئیس سازمان امور عشایر کشور در این مراسم، ضمن تبریک ایامالله دهه فجر، گفت: با ابتکار همکاران محترم در سازمان امور عشایری و ادارهکل کتابخانههای عمومی استان فارس، طرح خلاقانه به نام «آب و کتاب» اجرا می شود و با این طرح، کتاب و کتابخوانی به چادرهای عشایری خواهد رفت.
جهانبخش میرزاوند افزود: زحمت ارسال کتاب به دوش همکارانی است که تانکرهای آبرسان را حمل میکنند. با این کار هم آب را برای شرب و هم کتاب را برای سیرابکردن نیازهای فرهنگی عشایر به دسته ایلنشینان در چادرها میرسانند. این طرح بسیار عالی و ارزشمند است. تانکرهایی که آب را حمل میکنند از این پس کتاب را به دست خانواده عشایر میرسانند. این طرح، ابتکاری است که از استان فارس آغاز شده است.
وی با تحسین برنامه اردوی کتابخوانی عشایر و دیگر طرحهای ترویج کتابخوانی در حوزه عشایر در فارس ادامه داد: قول میدهم از طرح آب و کتاب، پشتیبانی و نیازها را رفع کنیم تا این طرح بتواند در سطح کشور اجرایی شود و برکت آن به تمام جامعه عشایری برسد.
میرزاوند با بیان اینکه اسلام، دین آگاهی و خوانش است، از برنامهریزی برای توسعه کتابخوانی در میان عشایر خبر داد و گفت: با نهاد کتابخانههای عمومی کشور، برای ایجاد کتابخانههای سیار و با سازمان اسناد و کتابخانه ملی، برای ایجاد کتابخانه تخصصی عشایر گفتوگو و برنامهریزی میشود.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان فارس هم در حاشیه این اردو عنوان کرد: ادارهکل کتابخانههای عمومی فارس، در ادامه فعالیتهای فراکتابخانهای خود، اردوی کتابخانه عشایر را برنامهریزی کرده است. دلیل اصلی اجرای اردوی کتابخوانی عشایر، عدم دسترسی جامعه بزرگ عشایر به محتوای فرهنگی است. اردوی کتابخوانی عشایر فارس، با استقبال خوبی روبرو شده است و در سال گذشته در ۱۰ منطقه برگزار شد و امسال نیز در ۱۶ منطقه اجرا میشود.
محمدحسین فیروزی با اشاره به طرح آب و کتاب عنوان کرد: امروز، همزمان با اردوی کتابخوانی عشایر، طرح آب و کتاب رونمایی شد. در این طرح با مشارکت ۵۲ تانکر آبرسان، بستههای کتاب و نشریات برای خانوادههای عشایری ارسال خواهد شد. این رویداد از امروز آغاز میشود و تا پایان سال ادامه دارد. این طرح در شهرستانهای ممسنی، ۸ تانکر آبرسان؛ فیروزآباد ۵ ماشین آبرسان؛ شهرستانهای خُنج، فراشبند، جهرم، قیرو کارزین و کازرون ۴ تانکر آبرسان؛ داراب و فسا ۳ ماشین آبرسان؛ رستم، زریندشت و لارستان ۲ تانکر آبرسان؛ ارسنجان، بختگان، خرامه، سروستان، لامرد، نیریز و کوهچنار یک تانکر آبرسان، بستههای کتاب و نشریه را به دست مردم عشایر خواهند رساند.
نماینده مردم شهرستانهای جهرم و خفر در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم، اظهارداشت: امروز در جمع عشایر استان فارس هستیم و فضای صمیمی که به مناسبت دهه فجر وجود دارد، خود نشان همدلی است که باعث میشود هر ساله جشنواره عشایری، در بهار انقلاب برگزار شود.
محمدرضا رضایی کوچی گفت: در پیروزی انقلاب اسلامی در کنار رهبری این رویداد، چیزی که نقش اساسی داشت، همدلی و وحدت مردم بود. امروز شاهد هستیم اقوام و گروههای عشایری در کنار هم در این جشنواره باشکوه، شرکت میکنند و آن وحدت را که رمز پیروزی انقلاب اسلامی است در میان عشایر استان فارس میبینیم.
این نماینده مجلس، عشایر را دژهای محکم حمایت از انقلاب و رهبری توصیف کرد و یادآور شد: بسیاری از فرزندان عشایر در کشور خدمت میکنند و شهدای زیادی از جامعه عشایر داشتیم. عشایر همواره در تاریخ نشان دادند که مدافع و همراه انقلاب و نظام بودند.
وی ضمن قدردانی از برگزاری طرحهای ویژه کتابخوانی عشایر در کتابخانههای عمومی استان فارس اضافه کرد: امروز همچنین اردوی کتابخوانی عشایر برگزار و در چادرهای عشایرنشین طرحهایی برای ترویج کتابخوانی اجرا شد. دانشآموزان عشایر بسیار با استعداد هستند. اطمینان داریم اگر در کنار کتاب، امکانات و خدمات بیشتری به جامعه عشایر به ویژه دانشآموزان مستعد عشایری داده شود، عشایر همچنان میتوانند به کشور بیشترین خدمات را ارائه دهند.
ارسال نظر