به گزارش روابط عمومی ادارهکل کتابخانههای عمومی استان لرستان، چهارشنبه ۲۴ بهمنماه،به همت کتابخانه مرکزی خرمآباد، نشست روایتگری «خون دلها خوردهایم» به منظور بررسی تاریخی وقایع خرمآباد در سال ۱۳۵۷ و مبارزه با رژیم ستمشاهی با حضور حجتالاسلام علیاکبر سبزیان، سرپرست ادارهکل کتابخانههای عمومی استان؛ مجتبی رومانی، رئیس بنیاد ایرانشناسی شعبه لرستان؛ سیدمحمد سیفزاده، حجتالاسلام سیدمسعود طاهری و حجتالله کلانتری، از چهرههای باسابقه انقلاب اسلامی و جمعی از علاقهمندان در کتابخانه مرکزی خرمآباد برگزار شد.
سرپرست ادارهکل کتابخانههای عمومی لرستان در ابتدای این نشست، با بیان اینکه نسلنو جامعه با مطالعه کتابها و روایتگری با قهرمانان خود آشنا میشود، افزود: امروزه ما در جنگ روایتها هستیم؛ از هر ماجرایی روایتهای مختلفی در دسترس افراد بوده که یکی از مشکلات اصلی، عدم راستیآزمایی توسط خواننده است که معمولاً روایت اول در ذهن وی نقش میبندد.
سبزیان ادامه داد: در خصوص وقایع انقلاب اسلامی، آثار ارزشمندی منتشر شده اما اعتقاد دارم میبایست بیشتر از انقلاب به ویژه نسل جدید جامعه روایت شود تا کودکان و نوجوانان با قهرمانان واقعی کشور خود آشنا شوند.
وی به تهاجم فرهنگی دشمن علیه انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: دشمن از راه های مختلف سعی در ضربهزدن به کشور را داشته و متأسفانه برخی از عوامل نفوذی با امکانات دشمن سعی در پنهانکردن حقایق دارند.
سیدمحمد سیف زاده، مورخ تاریخ لرستان نیز در این مراسم، با اشاره به دستگیری نخست امام خمینی(ره) توسط نیروهای گارد شاهنشاهی، افزود: آیتالله پسندیده، برادر امام خمینی(ره) در خاطرات خود بیان کرده که روحانیت لرستان به ویژه آیتالله کمالوند و آیتالله جزایری خرمآبادی، در تهران بست نشسته و خواستار آزادی امام شدند. دیگر علمای لرستانی نیز به دربار نامه نوشتند که چرا امام را دستگیر کردهاند و در نهایت پس از اعتراضها نسبت به دستگیری، امام خمینی(ره) پیروزمندانه آزاد و در جمع مردم حضور یافت.
وی به نقش ایلات و عشایر لرستان در پیروزی انقلاب و حمایت از امام خمینی(ره) اشاره و تصریح کرد: در تبریز آیتالله قاضی با دعوت از آیتالله مدنی نقش مهمی در حمایت از امام داشت و برخی از لرستانیها که در حوزه علمیه قم و برخی در همدان حضور داشتند، همواره در صحنهها و تظاهرات علیه شاه شرکت داشتند. در اسناد ساواک، نام ۱۲۷ ممنوعالمنبر ذکر شده است که از این تعداد، ۱۰ نفر لرستانی بودند که درصد قابل ملاحظهای محسوب میشود.
در ادامه، حجتالاسلام سیدمسعود طاهری نیز، به بیان خاطراتی از تاریخچه انقلاب اسلامی به ویژه در شهر خرمآباد برای حاضرین پرداخت.
ارسال نظر