پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۵

به مناسبت سالگرد شهادت سید شهیدان اهل قلم؛

نشست بررسی اندیشه‌های سینمایی شهید آوینی «آینه‌جادو» برگزار شد

اندیشه های سینمایی شهید آوینی

به مناسبت سالگرد شهادت سید شهیدان اهل قلم و میزبانی اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه، نشست بررسی اندیشه‌های سینمایی شهید آوینی با عنوان سینما کتاب «آینه‌جادو» روز سه شنبه ۱۹ فروردین در کتابخانه امیرکبیر کرمانشاه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه، به مناسبت سالگرد شهادت سید شهیدان اهل قلم و میزبانی اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه، نشست بررسی اندیشه‌های سینمایی شهید آوینی با عنوان سینما کتاب «آینه‌جادو» روز سه شنبه ۱۹ فروردین با حضور پیمان فلاحی، پژوهشگر سینما؛ حجت‌الاسلام عباس محسنی مدرس حوزه و دانشگاه؛ و رضاکریمی، معاون اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان در کتابخانه امیرکبیر کرمانشاه برگزار شد.

نشست بررسی اندیشه‌های سینمایی شهید آوینی «آینه‌جادو» برگزار شد

رضاکریمی، معاون اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان در ابتدای این نشست گفت: مطالعه مقاله عالم هیچکاک چند فایده دارد: شناخت سینما، شناخت هیچکاک، شناخت آوینی. اگر این مقاله را در منظومه اندیشه‌های سینمایی آوینی ببینیم، فواید دیگری از جمله در شناخت بعضی نزدیکان او که به این مقاله خیلی اهمیت دادند هم می‌توان بیان کرد.

وی افزود: نکته اصلی مقاله درباره هیچکاک این است که به اعتقاد آوینی تصنع سخت‌ترین مانع و حجابی است که میان تماشاگر و باور او حائل می‌شود. تاکید بر سرگرمی و استغراق همان ادامه نظریه آینه جادو است یعنی باورپذیری قصه در فرم فیلم به گونه‌ای که مخاطب را در فضایی ورای واقعیت غرق کند.

کریمی ادامه داد: بعضی از نزدیکان آوینی مقاله «عالم هیچکاک» را جامع‌ترین مقاله او می دانند که باید در مورد این نظر گفتگو کرد.

نشست بررسی اندیشه‌های سینمایی شهید آوینی «آینه‌جادو» برگزار شد

در ادامه پیمان فلاحی، پژوهشگر سینما، گفت: از مقاله آقای آوینی می‌توانیم بفهمیم که چگونه بعضی ایرادات منطقی قصه در فیلم آشکار نمی‌شود. با تکنیکهای فیلمسازی مانند جداسازی در فیلم توطئه خانوادگی، اجازه فکر کردن به ایرادات داده نمی شود. وی همچنین گفت تا پیش از مطالعه مقاله عالم هیچکاک تصور دیگری از آوینی داشتم که حالا پیش فرضهایم تعدیل شده است.

در پایان حجت‌الاسلام عباس محسنی، مدرس حوزه و دانشگاه گفت: اگر انقلاب اسلامی رخ نمی داد، آوینی به سمت سینما کشیده نمی شد و کتاب آینه جادو و مقاله عالم هیچکاک نوشته نمی‌شد و احتمالا به سرنوشت کسی مانند صداق هدایت دچار می شد. اندیشه‌های سینمایی شهید آوینی برای به خدمت در آوردن سینما ذیل انقلاب اسلامی نوشته شده‌اند.

نشست بررسی اندیشه‌های سینمایی شهید آوینی «آینه‌جادو» برگزار شد

نشست بررسی اندیشه‌های سینمایی شهید آوینی «آینه‌جادو» برگزار شد

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
4 + 3 =