سه‌شنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۱ - ۱۷:۵۵

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان قزوین:

آغاز به کار دوباره پروژه کتابخانه مرکزی قزوین نیازمند حمایت استانی است

دیدار دبیرکل نهاد با امام جمعه قزوین

دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور در دیدار با آیت الله عابدینی، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه قزوین بر لزوم همراهی مسئولان استانی در آغاز به کار دوباره پروژه کتابخانه مرکزی قزوین تأکید کرد.

به گزارش روابط عمومی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، مهدی رمضانی در حاشیه سفر یک روزه خود به قزوین با آیت الله عبدالکریم عابدینی، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه قزوین دیدار و گفت و گو کرد.

مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور در این دیدار گفت: بعد از مساجد و مدارس، شبکه کتابخانه های عمومی با ۳۷۰۰ کتابخانه که ۲۷۰۰ باب مستقیما زیر نظر نهاد است و حدود ۱ هزار کتابخانه مشارکتی، گسترده ترین شبکه فرهنگی محسوب می شود. تعداد نیروی انسانی مجموعه ۷۵۰۰ نفر بوده و این مجموعه با ساختار مدیریتی نهاد عمومی غیر دولتی و هیئت امنایی اداره می شود.

کتابخانه های ما تمام کارکردهای یک مرکز فرهنگی و اجتماعی را دارند

دبیر کل نهاد کتابخانه های عمومی کشور بیان کرد: کتابخانه های عمومی امروز در دنیا به یک مرکز فرهنگی و اجتماعی تبدیل شده اند. کتابخانه های ما تمام کارکردهای یک مرکز فرهنگی و اجتماعی را دارند. خدمات کتابخانه ها توسعه یافته و در حال حاضر ۱۷۵ سرفصل آموزشی تعریف شده و کتابخانه ها به بخش هایی از جمله اتاق های کار و بازی، بخش کودک و نوجوان، اتاق دیداری و شنیداری، بخش های نابینایان و ناشنوایان و ... مجهز هستند.

آغاز به کار دوباره پروژه کتابخانه مرکزی قزوین نیازمند حمایت استانی است

از نظر کیفیت خدمات و کمیت کتابخانه در منطقه اول هستیم

رمضانی گفت: در حال حاضر از نظر کیفیت خدمات و کمیت کتابخانه در منطقه اول هستیم و در دنیا نیز در رده ۱۵-۱۶ و جزو کتابخانه های پیشرو هستیم.

وی خاطرنشان کرد: ظرفیتی که در ایران و جمهوری اسلامی در حوزه کتابخانه ها وجود دارد باید قدر دانسته و از آن به بهترین شکل بهره گیری شود، چراکه به برکت انقلاب اسلامی ۳۰۰ کتابخانه پیش از انقلاب ما به ۳ هزار و ۷۰۰ باب رسیده است و به تناسب جمعیت نیز اگر محاسبه کنیم حدود ۳ برابر میانگین همان سال ها است.

دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور تصریح کرد: در موضوع کتابخوانی جای کار بسیار وجود دارد؛ نگاه حضرت آقا به موضوع کتابخوانی، نگاهی ویژه است و ایشان همواره در حوزه کتاب پیشرو بوده اند. مهم ترین شاخص آن هم معرفی کتاب و مشخصا تبلیغ شخصی ایشان در حوزه کتاب و کتابخوانی است.

رمضانی افزود: هفته کتاب امسال پویشی با عنوان «کتاب دستت چیه؟» راه اندازی کرده ایم تا مردم کتاب در حال مطالعه خود را معرفی کنند و انتظار داریم پویشی همگانی در کشور شکل بگیرد و در مسیر ترویج کتاب و کتابخوانی اثرگذار باشد.

تلاش برای ایجاد زنگ کتابخوانی در مدارس

وی گفت: برای حل مسئله کتاب و ترویج کتابخوانی، چاره ای جز توجه ویژه به کودک و نوجوان نداریم. تلاش می کنیم در مدارس زنگ کتابخوانی داشته باشیم تا در یک زمان مشخص در مدارس علاوه بر معرفی کتاب به مباحثی نظیر فنون مطالعه، شناسایی کتاب خوب، کتابخوانی جمعی و سایر موارد پرداخته شود.

اثرات فرهنگی وجود کتابخانه مرکزی در قزوین تمام استان را تحت تاثیر قرار خواهد داد

دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور خاطرنشان کرد: امروز بحث کتابخانه مرکزی استان قزوین بسیار مهم است، درست است که کتابخانه مرکزی در مرکز استان تاسیس می شود اما اثرات فرهنگی آن تمام استان را تحت تاثیر قرار خواهد داد. متاسفانه در قزوین اقدامات خوبی برای تاسیس کتابخانه مرکزی انجام شده بود اما با بازپس گیری زمین از سوی اداره کل راه و شهرسازی و قرار گیری در مسیر مولدسازی، همراهی های لازم انجام نشد.

رمضانی گفت: ممکن است تاسیس و بهره برداری از کتابخانه مرکزی ۳ الی ۴ سال به طول بیانجامد اما قطعا بعد از این مدت اثرات مطلوب آن در استان قابل مشاهده خواهد بود.

آغاز به کار دوباره پروژه کتابخانه مرکزی قزوین نیازمند حمایت استانی است

خداوند نخستین پیشگام حوزه کتاب و کتابخوانی است

آیت الله عبدالکریم عابدینی، امام جمعه قزوین نیز در دیدار با دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور، اظهار داشت: هر چقدر در امر کتاب و کتابخوانی تلاش کنیم، باز هم به این حوزه بدهکاریم؛ خداوند نخستین پیشگام حوزه کتاب و کتابخوانی است. اولین کلماتی که خداوند به پیامبرش نازل کرد،«اقرأ» به معنای «بخوان» است؛ آن هم در جامعه ای که ۱۷ نفر با سواد وجود داشت. در بین آن ها ۱۲ نفر تنها می توانستند بخوانند و فقط ۵ نفر توانایی خواندن و نوشتن داشتند. آیات نخستین که به پیامبر نازل شد، تماشایی است و انگار خداوند تنها با پیامبر صحبت نکرده و تا قیام قیامت با تمام علما و فلاسفه صحبت کرده است. در همان آیات نخست این سوره خداوند در خصوص تعلیم و تربیت صحبت کرده و پیغمبر را به عنوان معلم به بشریت می شناساند. بنابراین قرآن کریم، کتاب درسی است.

حق کرامت انسان در جامعه امروز ادا نشده

نماینده ولی فقیه در استان قزوین خاطرنشان کرد: حق کرامت انسان در جامعه امروز ادا نشده و به جای این که به کرامت انسان توجه شود به موارد دیگر پرداخته ایم؛ حجاب مولود عفاف است، عفاف مولود کرامت است. اگر انسانی کرامت داشته باشد، شجاعت، کرامت، رأفت و عزت دارد، در کنار آن عفاف هم دارد که عفاف زاینده حجاب است.
 
عبادت مولود عقیده است

وی افزود: کرامت مولود تقوا است و تقوا مولود عبادت است نه عبادت صوری و زوری بلکه عبادت معرفت مدارانه و عاشقانه؛ عبادت مولود عقیده است و خداوند در سوره «حمد» برای ما عقیده می سازد. کلمه به کلمه این سوره از ابتدا تا انتها آکنده از مبانی اعتقادی است. شهید مطهری فرمودند که خداوند اساسی ترین سوالات بشری را با سوره حمد پاسخ می دهد.

امام جمعه قزوین گفت: ما دینی داریم که به عقل و اراده انسان توجه ویژه می کند. عقل نیازمند دانایی است که آن را هم از دل تقوا می توان بیرون کشید؛ پس خداوند کرامت به ما بخشیده و این کرامت عقبه و ثمراتی با خود می آورد که حجاب خروجی و ظاهر تقوا است.
 

ضرورت توجه به توسعه کتاب و کتابخوانی

آیت الله عابدینی خاطرنشان کرد: نخستین کتاب از آن خداوند است و او به کتاب سوگند یاد کرد. با توجه به اهمیت کتاب و سواد در دین مبین اسلام، وظیفه داریم با نگاهی ویژه برای توسعه این بخش تلاش کنیم.

وی با اشاره به خاطره ای از زمان نوجوانی خود گفت: روزی همراه یکی از دوستان در جمعی حضور پیدا کردم که در زمان طاغوت به صورت پنهانی برگزار می شد و شهید بهشتی در این جمع حضور داشتند. در این محفل کتاب های کودک و نوجوانی که منتشر می شد را مطالعه و رده بندی می کردند، چراکه برای کتاب های حوزه کودک و نوجوان اهمیت بسیاری قائل بودند.

آغاز به کار دوباره پروژه کتابخانه مرکزی قزوین نیازمند حمایت استانی است

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
5 + 7 =